STSL | Sami Yen'de rakip Erzurumspor!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Akhisarspor'a deplasmanda 3-0 mağlup olan Galatasaray, ligin yedinci haftasında Ali Sami Yen'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk edecek. 28 Eylül Cuma günü saat 20.00'da oynanacak mücadeleyi Alper Ulusoy yönetecek. Karşılaşma öncesi bilinmesi gerekenler şu şekilde...

SÜPER LİG TARİHİNDE İLK KEZ 
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'e bu yıl yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile ilk kez karşılaşacak. Penaltılar sonucunda Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübünü eleyerek Süper Lig'e yükselen BB Erzurumspor, ligde geride kalan 6 haftada yalnızca 2 puan toplayabildi. Ligin son sırasında yer alan Erzurumspor topladığı bu 2 puanı da deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda aldı. Hücumda bitiricilik sorunu yaşayan Erzurumspor rakip kalelere 5 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü. Hafta içinde teknik direktör Mehmet Altıparmak ile yolları ayıran Erzurumspor, Süper Lig'de yıllardır görev alan tecrübeli teknik adam Mehmet Özdilek ile anlaştı. 

Galatasaray, Süper Lig'e o sezon yeni yükselen takımlara karşı iç sahada oynadığı son 27 maçın sadece birinde mağlup oldu (20G 6B) ve son sekiz maçta yenilmedi (7G 1B).

ALİ SAMİ YEN'DEN ÇIKIŞ YOK
İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, Ali Sami Yen'de oynadığı son 22 maçı kaybetmedi ve 21 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 61 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 11 gol gördü. 

Galatasaray'ın bu sezon ligde attığı 14 golün 10'u ve iç sahada attığı 11 golün dokuzu maçların ikinci yarılarında geldi. Sarı kırmızılılar, ikinci yarılarda Kasımpaşa ile birlikte en fazla gol atan takım. Ayrıca Galatasaray, İmparator Fatih Terim'in takımın başında çıktığı 12 iç saha maçında, sarı kırmızılılar puan kaybetmedi.

İMPARATOR YÖNETİMİNDE 300. MAÇ
Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi olan İmparator Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında Galatasaray’ın başında 300’üncü Süper Lig maçına çıkacak. İmparator yönetiminde Galatasaray geride kalan 299 maçta 196 galibiyet, 65 beraberlik ve 38 mağlubiyet aldı. Galatasaray ile Süper Lig'de %65.5'lik kazanma yüzdesi yakalayan Fatih Terim, 7 kez de Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Galatasaray, 4. Fatih Terim döneminde iç sahada çıktığı 12 lig maçının sekizinde gol yemedi ve diğer dört maçta kalesinde birer gol gördü. Nice 300'lere... 

PORTO DEPLASMANI ÖNCESİ SON SINAV
Ailt olduğu yerde, Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Ali Sami Yen'de Lokomotiv Moskova'yı 3-0 ile geçen Galatasaray, ikinci maçında Porto'ya konuk olacak. 3 Ekim Çarşamba günü oynanacak mücadele öncesinde Galatasaray, son sınavına Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında çıkacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0