STSL | Tekrar liderliğe...


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında, evinde ağırladığı Kasımpaşa'yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-1 mağlup etti. Hem liderlik koltuğunu geri aldı hem de salı günü oynanacak Lokomotiv Moskova maçı öncesi ligi kayıpsız geçti.

Galatasaray mücadeleye Muslera-Linnes-Ozan-Serdar-Donk-Ndiaye-Sinan-Emre Akbaba-Garry Rodrigues-Eren ilk onbiriyle başladı. Galatasaray maçın 6. dakikasında ilk tehlikeli atağını yakaladı, Sinan'ın sağ taraftan getirdiği topta, Rodrigues'in şutu üstten auta gitti. 8. dakikada ise Kasımpaşa ilk tehlikesini yarattı, ceza sahasına yapılan ortada top kafalardan sekti, sağ çaprazdan Popov'un yerden şutu yandan auta gitti. 19. dakikada Donk topu kale önüne, Eren'e gönderdi, Eren'in şutu Ramazan'da kaldı. 24. dakikada Sinan, Rodrigues'den ceza sahasının solunda aldığı topla, yüzünü kaleye döndü, yerden vuruşu etkisizdi. 27. dakikada Rodrigues topun dibine girerek savunmanın arkasındaki Sinan'ı gördü, ancak top Ramazan'da kaldı. 28. dakikada ise Popov sağ kanattan ortasını yaptı, gerilerden gelen Pavelka'nın sert kafası üstten auta çıktı. 30. dakikada mücadelenin ilk sarı kartı çıktı. Nagatomo,topu kapıp kontra atağa çıkmak isterken, Japon oyuncuyu indiren Eduok sarı kartı gördü. 44. dakikada Trezeguet'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, Muslera boşa çıktı, Ben Youssef'in kafa vuruşu dışarı çıktı. 45+1 ve 45+2'de ise genç Ozam Kabak kritik müdahaleleriyle, Trezeuget'e şans vermedi ve mücadelenin ilk yarısı Ozan Kabak tezahüratlarıyla sona erdi.

İki takım da ikinci yarıya aynı onbirlerle başladı. 49. dakikada Kasımpaşa'nın yerden ön direğe sert kestiği topta, Serdar'ın ters dokunuşunu Muslera harika bir refleksle kornere çeldi. 51. dakikada ise Linnes'in sağ taraftan yaptığı ortada Eren arka direkte kafa vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı. 53. dakikada ise tansiyon yükseldi. Kasımpaşa yarı sahasının sol tarafında, taç çizgisinin hemen önünde Emre Akbaba'ya arkadan çok sert giren İlhan Depe, Galatasaraylı oyuncularının tepkisiyle karşılaştı ve ardından Kasımpaşa oyuncuları da olay yerine gelince 1-2 dakikalık gerilim yaşandı. İlhan müdahalesinden dolayı, Rodrigues ise tartışmalardan dolayı sarı kartla cezalandırıldı. Ve bu pozisyondan dolayı kazanılan serbest vuruşta, Rodrigues'in ortasında Eren ön direkte ayağının dışıyla, yerden vurdu ve top Ramazan'ın bacaklarının arasından ağlarla buluştu. Bu gol Galatasaray'ı öne geçirdi. 1-0  Bu golün hemen 3 dakika sonrasında Ndiaye'nin derin pasında topla buluşan Rodrigues, Ramazan'ın sağından topu ağlara gönderdi. 2-0 64. dakikada Trezeguet'in ceza sahasından yaptığı vuruşu, Muslera önü kapalı olmasına rağmen çok güzel çıkarttı. 65. dakikada ise Galatasaray farkı üçe çıkarttı. Rodrigues, geçen sene Kasımpaşa deplasmanında attığı gole çok benzer, uzak direğe kesme vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-0 69. dakikada Ndiaye'nin ceza sahası dışından sert şutu savunmaya çarpıp, direkten kornere çıktı. 73.  dakikada ise Kasımpaşa, Ozan'ın Diagne'ye müdahelesinin ardından penaltı kazandı. VAR'da pozisyonu inceleyen Bülent Yıldırım kararını değiştirmedi. Diagne, penaltı vuruşunu ağlara gönderdi ve farkı ikiye indirdi. 3-1 Ancak Kasımpaşa'nın gol sevinci çok uzun sürmedi, Sinan Gümüş'ün kullandığı kornerde, Serdar kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 4-1 80. dakikada Rodrigues ve Linnes kenara gelirken Onyekuru ve Mariano oyuna dahil oldu. 82. dakikada Sinan sağ kanattan içeri girdi, Ramazan kalesinden iyi çıkıp açıyı kapatınca, Sinan iyi vuramadı. 85. dakikada bir başka 18'lik isim Yunus Akgün, Sinan'ın yerine oyuna girdi. 88. dakikada Muslera yine Trezeguet'e izin vermedi. 90+6'da ise Galatasaray'ın Onyekuru ile bulduğu 5. gol, VAR'da incelendikten sonra ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı ve mücadele 4-1 sonuçlandı.

Galatasaray bu sonuçla puanını 12 yaptı ve averajla liderlik koltuğuna yükseldi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0