UCL | Aslan gibi geri döndük!

Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak ait olduğu yere, kendi ligine dönen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Ali Sami Yen'de Lokomotiv Moskova ile karşılaştı. Cimbom, 52 bin taraftarının önünde Lokomotiv Moskova'yı Garry Rodrigues, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan'ın attığı gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı ve gruplara galibiyetle başladı. 

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Linnes, Serdar, Donk, Nagatomo, Fernando, Belhanda, Ndiaye, Emre, Rodrigues, Eren Derdiyok ilk onbiriyle başladı. 2 yıldır hasret kaldığı Şampiyonlar Ligi'ne çok iyi bir başlangıç yaptı. Rakibini boğarak başlayan Galatasaray, 7. dakikada hakem gazabına uğradı. Linnes'in içeriye çevirdiği topta savunmadan seken top Lokomotiv Moskovalı oyuncunun eliyle yön değiştirdi ama İtalyan hakem devam dedi. Baskıyı iyice arttıran Galatasaray, 9. dakikada aradığı golü Garry Rodrigues ile buldu. Rodrigues ceza sahası dışında topu kontrol etti, önünü açtı ve köşeye sert vurdu, topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından da baskısına devam eden Cimbom, rakip kalede 2. golü aradı. 15. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Guilherme boşa çıktı. Boşta kalan topa Serdar Aziz dokunamadı, savunmadan sekip havalanan topa Emre Akbaba'nın kafa vuruşu üstten auta çıktı. 16. dakikada Garry Rodrigues soldan etkili geldi. İçeriye çekti ve uzak direğe vurdu ama üstten dışarıya çıktı. 20. dakikada konuk ekip etkili geldi. Miranchuk altı pasın üzerine ortaladı, Farfan kafayı vurdu ama Muslera gole izin vermedi. 26. dakikada Rodrigues soldan hızlı getirdi, içeriye doğru nefis kesti ama Eren Derdiyok dokunamadı. 28. dakikada Lokomotiv Moskova çok tehlikeli geldi. Fernandes kornerde içeriye doğru sert ortaladı, arka direkte savunma uzaklaştırdı. Dönen topta bir şut daha geldi, savunma çizgiden uzaklaştırdı. Bu dakikalarda Galatasaray oyundan düştü ve oyunun kontrolü Lokomotiv Moskova'ya geçti. 41. dakikada Badou Ndiaye sarı kart gördü. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray devreye 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya etkili başlayan konuk ekip Lokomotiv Moskova oldu. 49. dakikada Miranchuk'un ceza sahası dışından sert vuruşunda Muslera gole izin vermedi. 53. dakikada Ryan Donk'un pasında topla buluşan Belhanda tekte Emre Akbaba ile oynadı. Ceza sahasında topla buluşan Emre vurdu top savunmadan sekti, Emre dönen topa yine vurdu yine savunmadan döndü. 56. dakikada Badou Ndiaye 40 metreden enfes vurdu, kaleci son anda topu çıkardı. 65. dakikada Belhanda rakibinden kurtuldu, ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ancak kaleci 2 hamlede başarılı oldu. 66. dakikada sahneye ''Yerli Drogba'' çıktı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Eren Derdiyok, 24 metreden enfes bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. 70. dakikada Nagatomo'nun ortasında Emre Akbaba boş pozisyonda kafayı vurdu ancak top kalecinin kucağına gitti. 72. dakikada Belhanda çıktı yerine Maicon oyuna girdi. 77. dakikada Rodrigues topu hızlı getirdi, ceza sahasına girer girmez vurdu ancak savunmadan sekti ve kornere çıktı. 79. dakikada Ndiaye topu getirdi, 4e2 geldi Galatasaray ancak Ndiaye ceza sahası dışından kaleye denedi, üstten dışarıya gitti. 81. dakikada Eren Derdiyok oyundan çıktı, Onyekuru oyuna girdi. 86. dakikada günün tek kötü gelişmesi yaşandı ve Badou Ndiaye ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 89. dakikada Rodrigues oyundan çıktı, Selçuk İnan oyuna dahil oldu. 93. dakikada 3. gol gol geldi. Onyekuru mükemmel bir deparla geldi, topu taşıdı ve ceza sahasındaki arkadaşına aktardı. Guilherme'nin müdahalesiyle Emre Akbaba yerde kaldı ve karar penaltı kazandık. Penaltıda topun başına geçen Selçuk İnan, topu ve kaleciyi ters köşelere gönderdi ve maçın skorunu belirledi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ilk maçında Lokomotiv Moskova'yı 3-0 mağlup etti ve 2015'ten bu yana Şampiyonlar Ligi'ndeki galibiyet hasretini dindirdi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ilk haftayı lider kapattı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0