UEFA Gençlik Ligi | Lokomotiv Moskova'ya mağlup olduk.

Galatasaray U19 takımı, UEFA Gençlik Ligi ilk maçında Lokomotiv Moskova ile Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda karşılaştı. Takımımız rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koysa da Suleimanov'un golüne engel olamadı ve UEFA Gençlik Ligi'ndeki ilk maçından 1-0 mağlup ayrıldı. 

Galatasaray karşılaşmaya Batuhan Şen, Süleyman Luş, Ogün Çalışkan, Gökay Güney, Berk Aldemir, Abdussamed Karnucu, Mustafa Kapı, Mutlu Doğan, Mirza Cihan, Recep Gül ve Ali Yavuz Kol ilk 11'iyle başladı. Her iki ekibinde son pasları yapamadığı izin pozisyona girmekte zorlandığı karşılaşmada Galatasaray, 31. dakikada Recep Gül ile gole yaklaştı. Ali Yavuz Kol ile paslaşan Recep, ceza sahası çizgisinden sert vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı. 36. dakikada bu kez Lokomotiv Moskova etkili geldi. Ceza sahası dışından yapılan sert vuruşta köşeye giden topu Batuhan Şen kornere çeldi. 38. dakikada Ali Yavuz Kol iki kişiye rağmen şut açısını yaratıp, kaleyi düşündü ancak vuruşu etkisiz kaldı. İlk yarıda gol olmadı ve her iki ekip soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Galatasaray'da ikinci yarıya başlarken Ogün Çalışkan oyundan çıktı yerine Ercan Şirin oyuna dahil oldu. 53. dakikada ceza sahasına giren Mirza Cihan, ceza sahası içinden vuruşu etkisiz kaldı ve top kalecide kaldı. 56. dakikada maçın en net pozisyonuna girdik. Recep Gül'ün ara pasında hareketlenen Berk, son çizgiye indi ve topu ceza sahasına çevirdi. Berk'in çevirdiği topa Ali Yavuz Kol'un vuruşu kaleciden döndü. 61. dakikada Galatasaray ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Abdussamed Karnucu yerine Ferhan Evren oyuna girdi. 67. dakikada Lokomotiv Moskova, Suleimanov'un attığı golle 1-0 öne geçti. 75. dakikada Recep Gül ve Mustafa Kapı oyundan çıktı, Metehan ve Halil İbrahim oyuna girdi. 78. dakikada Gökay Güney'in ceza sahası dışından vuruşu kalecide kaldı. 80. dakikada karşılaşmada ortam gerildi ve takımımızda Ali Yavuz Kol sarı kart gördü. 89. dakikada sol kanattan yapılan ortada Mirza Cihan müsait durumunda topa vuramayınca önemli bir fırsatı daha geri teptik. 90. dakikada Berk Aldemir oyundan çıktı, Güney Gencel oyuna girdi. Galatasaray maçın son bölümünde beraberlik için yüklense de aradığı golü bulamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

HEYECAN VERİCİ BİR TAKIM
Galatasaray'da Mustafa Kapı ve Mutlu Doğan'ın ayağına topun çok yakıştığını söylemek mümkün. Her ne kadar ikinci yarıda özellikle Mustafa Kapı'dan iyi bir verim alınamasa da bu iki oyuncunun insanı heyecanlandırdığı bir gerçek. Öte yandan Recep Gül ise özellikle ikinci yarıda oyundan çıkana kadar adeta bir maestro gibi oynadı. Takımı sürekli hücuma taşıyan isim Recep'ti. Bu bağlamda da oyundan çıkmasına çok anlam veremediğimi belirtmeliyim. Ali Yavuz Kol'un santrafor nasıl olunur dersi verdiği bir maçtı. Tercih hataları yapsa da her yerdeydi ve Recep Gül ile de iyi bir uyumlarının olduğu göze çarptı. Genel olarak takımın sahada iyi işler yaptığını düşünüyorum şahsen gelecek adına heyecanlandım. Bu takıma dahil tek sorun fiziği diyebiliriz. Lokomotiv Moskova'nın fizik olarak bizden üstün olması bu maçta istenilen skorun çıkmamasına sebep oldu. Fizik dışında tercih hatalarının da sorun olduğunu söyleyenler çıkacaktır bu doğru ancak yapılan tercih hataları oynadıkça düzelecektir. Bu yaşta bu hataların yapılması normaldi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0