7DAYS EuroCup | Kızılyıldız deplasmanındayız..

Geçen hafta evinde AS Monaco'ya 85-86 mağlup olan Galatasaray, EuroCup'ın 5.haftasında ilk deplasman galibiyetini almak için Belgrad'da Kızılyıldız deplasmanına çıkacak. Karşılaşma, bugün saat 21.00'dan itibaren Tivibu Spor ekranlarından naklen yayınlacak. 

RAKİBİMİZİ TANIYALIM
Adriyatik Ligi'ne 5/5 ile başlayan Kızılyıldız, EuroCup'ta oynadığı 4 karşılaşmanın 3'ünde sahadan galibiyetle ayrıldı. Kızılyıldız adına sezonun ilk ve şu ana kadarki tek mağlubiyeti geçen hafta Germani Basket Brescia karşısında geldi ve EuroCup A Grubu'nda lider girdikleri 4.haftayı AS Monaco'nun Yenilmez Armada'yı devirmesiyle 2.olarak kapattılar. Geçtiğimiz 4 haftada Kızılyıldız adına takımı skor olarak taşıyan isimler 15 sayı ortalamasıyla Billy Baron ve 15.5 sayı ortalamasıyla Joe Ragland olurken Mouhammad Faye'nin 7.8 ribaund ortalamasıyla takımın ribaund yükünü çektiğini belirtelim. 

MAÇIN ŞİFRESİ: ERTUĞRUL ERDOĞAN'IN TERCİHLERİ
Kızılyıldız'ın takım olarak bizden daha tecrübeli ve daha dengeli bir kadroya sahip olduğu aşikar, üstüne Kızılyıldız taraftarlarının Aleksandar Nikolic Arena'da yaratacağı inanılmaz atmosferi düşünürsek maçı kazanmak için hem takıma hem de Ertuğrul Hoca'ya büyük yük düşecek. Bu yükün büyük bir kısmının Ertuğrul Hoca'nın sırtına olduğu kanısındayım. Bu düşüncemin altında yatan neden Ertuğrul Hoca'nın her maçtaki anlamsız rotasyon ısrarı. Örnek vermek gerekirse, Emir Gökalp geçen hafta AS Monaco karşısında Galatasaray formasıyla ilk maçında 4.çeyrekte inanılmaz işler çıkarırken maça da skor olarak ortak olmuştuk. Ancak Ertuğrul Hoca,harikalar yaratan Emir'in yerine Webster'ı oyuna alınca 8-0 seri yemiştik. Hocanın her oyuncudan alabileceği maksimum verimi almaya çalıştığının farkındayım ancak eli sıcak oyuncunun en kritik zamanda kenara alınmasını doğru bulduğumu kesinlikle söyleyemem. Bir diğer yandan, Ertuğrul Hoca rotasyon uygularken Klobucar ve Webster'ı çoğu zaman rotasyona tabii tutmuyor. Klobucar'ın geldiğinden beri sadece eksi yazıyor ve hoca hala Klobucar'a uzun süreler vermeye devam ediyor. Diğer yandan Webster ise Klobucar'ın aksine iyi işler çıkarsa da tercrübesiz olması nedeniyle gerek yanlış şut/pas tercihleriyle gerek top kayıplarıyla takıma zarar verebiliyor. İşte bu noktalarda, ikisinin de kenara gelmesi gerekiyor. Ancak bu zamana kadar bunları görmek yerine, iyi performans veren Emir, Aaron gibi oyuncuların dinlendirilmek maksadıyla kenara geldiğini gördük. Bu da maalesef oyunumuz etkiledi ve maçın sonlarını çoğu maçta olumlu sonuçlandıramadık. Toparlayacak olursam, bu zor deplasmandan bir galibiyet çıkarmamız için takımın topun değerini bilmesi ve Ertuğrul Hoca'nın olabildiğince dar bir rotasyonla maçı oynaması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde, Kızılyıldız hem tecrübesi hem de arkasına aldığı atmosferle maçı kendisine getirmeyi başaracaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0