7DAYS EuroCup | Rakibimiz AS Monaco..

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, EuroCup'ın 4.haftasında AS Monaco'yu Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek. Grupta eşit puana sahip iki ekibin maçı yarın saat 19.00'dan itibaren Tivibu Spor 2'den canlı olarak yayınlanacak.

RAKİBİ TANIYALIM
Geçen sezon hem FIBA Şampiyonlar Ligi'nde hem de Fransa Ligi'nde finale çıkmayı başaran AS Monaco, bunların ikisinde de kupaya uzanamadı ve sezonu kupasız kapattı. Tarihlerinde ilk defa EuroCup'a katılacakları 2018/2019 sezonu öncesi baş antrenörlük koltuğuna Banvit'i 2 senedir çalıştıran Saso Filipovski'yi getiren AS Monaco, bu sezona ligde istediği gibi başlayamasa da EuroCup'ta aldığı 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ile Yenilmez Armada'nın averaj farkıyla 1 sıra önünde 2.sırada yer alıyor. Rakibimiz geride kalan 3 haftada potasında gördüğü ortalama 66.3 sayıyla EuroCup'ın en iyi savunma yapan takımı olurken, Ian Hummer maç başına aldığı 10 ribaund ile EuroCup'ın lideri konumunda. Ayrıca Elmedin Kikanovic de en skorer oyuncular sıralamasında uzun forvetimiz Nigel Hayes'den sonra 4.sırada bulunuyor.

GALİBİYETİN ŞİFRESİ: TOP KAYIPLARINI AZALTMAK!
Yenildiğimiz Anadolu Efes, ratiopharm Ulm, Bahçeşehir Koleji maçlarında sırasıyla 20, 20 ve 18 top kaybı yapan takımımız, kazandığımız MoraBanc Andorra ve Germani Basket Brescia maçlarında ise 11'er top kaybıyla oynadı. Oynadığı tüm maçları kazanma noktasına getiren ancak bunların sadece 2'sinde sonuca ulaşabilen ekibimizde galibiyete uzanmamızı sağlayacak yegane noktanın top kaybı olduğunu söyleyebilirim. Geriden gelip skoru eşitlediğimiz Anadolu Efes ve Bahçeşehir Koleji maçlarında skor olarak öne çıkıp maçın sonunu getiremememizin, aynı şekilde ratiopharm Ulm maçında 14 sayıya kadar çıkan farkı koruyamamızın sebebi kritik anlarda yaptığımız basit top kayıpları. Bu top kayıpları hücumdaki etkinliğimizi tamamen bitirirken aynı zamanda savunmada gösterdiğimiz ekstra gayretin de skora yansımasını engelliyor, engelledi. Dolayısıyla, yarın AS Monaco karşısında maçı kazanmak istiyorsak topun değerini bilip top kaybı sayımızı minimal düzeyde tutmalıyız. Bu sayede savunmadaki ekstra eforlarımızın karşılığını alacak ve bu eforları skor tablosuna yansıtıp galibiyete uzanacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0