Derbi Özel | Burak Eren: Ndiaye'nin çıkış yapabileceğini düşünüyorum

Spor Toto Süper Lig'de Cuma günü oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Sportif Cümleler blogunun sahibi Burak Eren ile konuştuk. Keyifli okumalar...

Fatih Terim, Malatya maçı sonrasında ''bizim sorunumuz görünenden çok daha derin'' sence hocanın burada kasettiği şey neydi?
Takımın coşkusu, bir arada olma duygusu sanki yok oldu. Bazı futbolcular sanki "zoraki" oynuyor gibi, o isteği saha içinde göremiyoruz. Alternatif dediğimiz bazı isimler var, onlar şu an şans buluyorlar. Sıkıntı şu ki şans bulan o futbolcuların da formayı kaptırmamak adına çabası yok. Haliyle konuyu sadece saha içiyle açıklayamıyoruz. Sorunumuz coşkuyu, kenetlenmeyi tekrar yakalamaya çalışmak. Şu yapıda da bunu sağlamak zor, haliyle büyük bir değişim gerekiyor. Hocanın bahsettiği durum bana göre bu.

Geçen sezon Gençlerbirliği yenilgisinin ardından takıma yapılan karşılama soncunu vermiş ve 6'da 6 gelmişti. Bu sezon da Malatya dönüşünde benzer bir karşılama yapıldı bu karşılaşmanın takıma yine benzer bir etkisi olur mu yani derbide özlenen Galatasaray'ı görür müyüz?
Fenerbahçe maçlarının havası farklı, mutlaka sahada olan isimler üzerinde pozitif bir etkisi olacak. Geçen sezonun daha önünde değiliz maalesef. Kadro olarak (forvet transferinin gelmemesi ve sakatlıklar) anlamında gerideyiz ve bu da oyuna ister istemez yansıyor. Oynayan isimler yetersiz, haliyle ne kadar uğraşırsak uğraşalım bir noktaya kadar gelebiliyoruz. Mutlaka o karşılamanın etkisi olacak. Bunu futbolcular görüyor, Fatih Terim yıkılamayacak kadar güçlü bir profil. Başarısızlığın faturası hocaya çıkmayacak. Futbolcular biraz daha nerede olduklarının farkına varmalılar.

Sence her iki takımda da maçın skoru belirleyecek olan kilit oyuncuları kimler olur? Galatasaray açısından bakarsan kimlere dikkat edilmeli, takımda kimlerden beklentin yüksek?

Fenerbahçe'de o kadar bilinmezlikler var ki ne olur, nasıl oynarlar bilemiyorum. Slimani'nin olmaması elbette avantaj. Belki bir Valbuena sürprizi gelebilir ve Ayew, Frey, Soldado gibi isimler kilit rol oynayabilir. 

Galatasaray'a bakınca ne kadar kötü durumda olsa da Garry Rodrigues hala en önemli koz. Tabii bizde de sakatlıklarla alakalı bilinmezlikler var, haliyle de şu şöyle olur diyebilmek güç. Bu tarz maçlarda ateş biraz daha yükseldiğinden son haftaların kötü ismi Badou Ndiaye'nin çıkış yapabileceğini düşünüyorum.

Sence derbide Sinan, Rodrigues, Onyekuru gibi gezici isimler mi forvette kullanılmalı yoksa Eren gibi daha statik bir merkez santrafor mu olmalı? 
Çok beğenmesem de Eren Derdiyok sağlıklı durumdaysa mutlaka oynamalı. Porto gibi deplasman maçlarında o bahsettiğin hücum hattının hızlarından kaynaklı avantaj sağlıyoruz. Top ağırlıkla rakipte kalıyor, açık alanlar yakalanıyor ve o isimler de bunu dolduruyor. Kendi sahamızda Fenerbahçe'yle oynarken ise topu mümkün olduğu kadar rakip yarı sahada tutmak gerekecek. Haliyle Eren Derdiyok iyi kötü bir alternatif ve yerine o tarzda yazabileceğimiz kimse yok. Sola Rodrigues, sağa yine top tutabilecek Feghouli'yi düşünürdüm. Tabi oynayabilecek durumdaysa. 

Ligde Fenerbahçe'yi 4 yıldır yenemeyen bir Galatasaray var. Diğer tarafta da Fenerbahçe'nin derbiye teknik direktörsüz bir şekilde hazırlandığını ve çıkacağını görüyoruz. İki tarafında sıkıntılarını düşündüğümüzde senin favorin derbide kim ve skor tahminin nedir?
Favorim elbette Galatasaray. Derbilerde geçen sezonlarda olduğu gibi pasif görüntüde değiliz. Takımın başında her şeye rağmen Fatih Terim var ve bu da bizi avantajlı kılıyor. Tabii Fenerbahçe'nin Cocu sonrası vereceği reaksiyonu bilmiyoruz. O reaksiyonu vermeye imkan bulamamaları lazım, o da bizim elimizde. Çok üst düzey bir futbolumuz olmaz. Bakarsınız Fatih Hoca da 2011 - 2012 sezonundaki Fenerbahçe maçı gibi farklı bir dokunuş yapar. O 4-4-2 büyük bir bilinmezdi ve bizi çok iyi kılmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0