Ertuğrul Erdoğan: Ümit ediyorum ki daha iyi olacağız.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın Anadolu Efes karşısında aldığı mağlubiyetin ardından başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Takımın mücadelesinden memnun olduğunu belirten Ertuğrul Erdoğan, oyuncuların yeteneğinin ona çok ciddi bir ümit verdiğini de belirtti. Ertuğrul Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde...

OYUNCULARIMIN YETENEĞİ BANA ÇOK CİDDİ BİR ÜMİT VERİYOR
Her şeyden önce Anadolu Efes’i kutluyorum. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandıktan sonra ligin ilk maçını da galibiyetle kapadılar. Kendilerine hem Euroleague’de hem de Türkiye Ligi’nde başarılar diliyorum. 

Bizim açımızdan bakınca maçın genelinde bir profesyonel takım görüntüsünden ziyade, bir genç takım görüntüsü verdik. Elbette genç bir takımız ama bu kadar çok hata yapmamızın kabul edilir bir yanı yok. Oyuncularımın kazanma azminden ve mücadelesinden memnunum ama daha akıllı şekilde oynamamız gerekiyor. Sistem içinde nasıl oynayacağımızı bilmemiz ve kenardan gelen direktifleri daha çok dikkate alarak oynamamız gerekiyor. Duygularıyla oynayan bir takımız, sezon içerisinde de bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri duygularımızı kontrol ederek oynayabilmek olacak. Temel iki hastalığımız bu maçta yine devam etti. Bugün 20 tane top kaybı yaptık. 3 sayıyla kaybettiğimiz bir maçta bu faturası ağır olan bir hata. Rakibe 17 tane hücum ribaundu verdik. Bunları toplayınca rakibimize, bizim ettiğimizden çok daha fazla hücum etme şansı vermiş oluyoruz. Tüm bunlara rağmen maçın sadece 3 sayı farkla bitmiş olması önemli. Bizim çok uzun bir yolumuz var ama takımın enerjisi, takım içerisindeki kimya ve oyuncularımın yeteneği bana çok ciddi bir ümit veriyor. İşin sonu nereye gider bilmiyorum ama en azından bu sene çok heyecan veren bir takım olacağımız kesin. Çok olmadık bir yerde top kaybı yapıp işlerin aleyhimize gelişmesine sebep olduğumuz gibi olmayacak bir pozisyonda topu kazanıp momentumu da arkamıza alabiliyoruz. Yeni bir takımız. Ben de şu anda bu oyuncu grubunun nasıl oynayarak en verimli şekilde mücadele edebileceğini anlamaya çalışıyorum. Artık maçlar başladı, bu saatten sonra hataya veya mazerete yer yok. Ümit ediyorum ki daha iyi olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0