Ömer Yalçınkaya: Galatasaray sahaya, oynadığı her maçı kazanmak için çıkar.

Galatasaray Basketbol Şube Genel Menejeri Ömer Yalçınkaya, GS TV’ye açıklamalarda bulundu. Başarıya aç bir kadro oluşturduklarını belirten Ömer Yalçınkaya, taraftar desteğinin çok önemli olduğunu da belirtti. Ömer Yalçınkaya'nın açıklamaları şu şekilde...

BAŞARIYA AÇ BİR KADRO OLUŞTURDUK
Erkek takımımızda geçen sezon bittikten sonra yeniden yapılanma sürecine girdik. Antrenörlerimiz ve oyuncu kadromuz büyük ölçüde değişti ve yepyeni bir Galatasaray takımı kurduk. Ertuğrul Erdoğan geçmişi başarılarla dolu tecrübeli bir antrenör. Hocamızla beraber hem yerli hem de yabancı rotasyonunda yeni transferler yaptık. Bu sene kurduğumuz takım için genç ve tecrübesiz sıfatlarını ben kullanmak istemiyorum. Başarıya aç ve hedefleri olan oyuncuları bir araya getirerek bir kadro oluşturduk. EuroCup’ta fena olmayan bir form grafiği ile başladık ancak ligde aynı performansı şu ana kadar gösteremedik. Ufak farklarla kaybettiğimiz maçlar oldu.

TARAFTARLARIMIZIN BİZİ DESTEKLEMESİNİ BEKLİYORUZ
Yarın bizim için çok önemli olan bir Monaco maçımız var. Yarınki maçın hem kadın takımımızın maçıyla hem de Şampiyonlar Ligi maçıyla aynı gün olması bizi biraz üzdü açıkçası. Bu durum maça gelecek taraftar sayımızın azalmasına sebep olabilir. Biz taraftarlarımızın her iki maçı da takip edebilmesi için maçın başlangıç saatinin 20:00’den, 19:00’a alınmasını sağladık.  Taraftarlarımızın bu maça gelerek bizi desteklemesini bekliyoruz.

YENİ KURULAN TAKIMLAR İÇİN TARAFTAR DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Yeni kurulan takımlar için taraftar desteği çok önemli. Hem salona gelerek hem de sosyal medya üzerinden bu desteği gösterebilirler.  Andorra maçında gösterdikleri destekten dolayı taraftarımıza teşekkür etmek gerekiyor. Yeni kurulan bir takımız ve oyuncularımızın beraber oynayacakları ilk maçtan önce üzerlerinde ister istemez bir gerginlik vardı. O gün salonda 3500-4000 civarı taraftarımız vardı. Taraftarımız takımın üzerindeki gerginliği alarak çok büyük bir itici güç oldular. Takımımızın o maçı kazanmasında bu çok önemliydi.

Ben Ulm maçının son dakikalarında kazandığımızı düşünmeye başlamıştım, çok şanssız bir şekilde maç uzatmaya gitti. Maçın sonunda kullandığımız faul atışlarını daha iyi değerlendirebilsek o karşılaşmadan galibiyet ile ayrılabilirdik. Uzatmalarda maalesef maçı kaybettik, çok daha farklı bir senaryo olabilirdi.  

Brescia maçı bizim olmazsa olmaz olarak nitelendirdiğimiz bir maçtı. Takımımız maç içerisinde 10 sayı kadar geriye de düştü ama bu maçta da taraftarımızın desteğiyle beraber geri gelerek 8 sayı farkla kazanmayı başardık. İkinci yarıda harika bir oyun oynadık ve neredeyse 20 sayılık bir diferans yakaladık. Bu yeni kurulan bir takım için çok kolay bir iş değil.

ÜSTÜNE KOYARAK DEVAM ETMEK İSTİYORUZ
Basketbol takımımızı konuşurken, bireysel performanslar üzerinden değerlendirmeyi çok sevmiyorum. Kişisel performanslar tabii ki işleri kolaylaştırıyor ama bizim için önemli olan kişiler değil takım olgusudur. Bu takım ruhunun içerisinde oyunculardan, antrenörlerimize, taraftarlarımızdan, yönetimimize kadar herkes etkili. Bu unsurlar bir araya geldiği zaman ben inanıyorum ki bizim yenemeyeceğimiz takım yok. Her geçen gün performansımızın üstüne koyarak ilerliyoruz bu şekilde de devam etmek istiyoruz.

6 takımın mücadele ettiği bir grupta mücadele ediyoruz. Grubu ilk 4 sırada bitiren takımlar bir üst tura çıkacak. Bu açıdan bakınca bizim evimizde oynadığımız maçların hepsini kazanmamız lazım. Monaco’nun da bizim gibi 2 galibiyeti var. Eğer biz yarın kazanırsak 2. sıradaki yerimizi iyice sağlamlaştıracağız. Bu da bizim top 16’ya çıkma yolunda işlerimizi kolaylaştıracaktır. Nigel Hayes’in son 4-5 gündür ufak bir sakatlığı var. Bir süredir antrenman yapamıyor, oynayıp oynamayacağı bugün yapılacak olan antrenmandan sonra belli olacak.

TOFAŞ çok değerli bir rakip. Onlarla cumartesi günü deplasmanda oynayacağız. Onlar da Avrupa’da mücadele ediyorlar, o yüzden iki takım da zorlu bir fikstürden geçiyor. Biz yarın Monaco’yu yenip cumartesi günü oynayacağımız TOFAŞ maçını da kazanmak istiyoruz. Türkiye Ligi hakkında daha genel konuşmam gerekirse, ligde mücadele eden takımların geçtiğimiz yıllardaki kadar büyük bütçelerle mücadele etmediğini görüyoruz. Ben az önce de ligdeki her takımı yenebileceğimizi söyledim. Bu yüzden Anadolu Efes maçını kaybetmek bizi fazlasıyla üzdü, kazanabileceğimiz bir maçtı. Cumartesi günü TOFAŞ ile oynayacağımız maçı kazanarak bir çıkış yakalamak istiyoruz.

GALATASARAY SAHAYA OYNADIĞI HER MAÇI KAZANMAK İÇİN ÇIKAR
Kadın Basketbol Takımımız, yarın saat 17:00’de Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Avrupa arenasındaki ilk maçına çıkacak. Rakibimiz Niki Lefkada ön eleme oynayarak EuroCup’a katılma hakkı kazanmış bir takım. Biz genç bir takımız ancak Galatasaray takımı için bu bir bahane olamaz. Galatasaray sahaya, oynadığı her maçı kazanmak için çıkar. Başantrenörümüz Efe Güven yıllarca altyapı takımlarımızda antrenörlük yaptı. Geçtiğimiz sezon EuroCup şampiyonu olan takımda asistan antrenörlük yapıyordu. Onun yardımcılığı Nevriye Yılmaz yapıyor. Altyapıdan şu anda 5 tane oyuncumuz hem antrenmanlara katılıyor hem de zaman zaman maçlarda oynama şansı buluyor. Altyapı oyuncularımızın forma giydiği Gelişim Ligi takımımız var. Geçtiğimiz sezon bu takım çok büyük bir başarı yakalayarak şampiyon oldu ve bu sene ikinci ligde mücadele etme hakkı kazandılar. Bu çok önemli bir tecrübe.  Biz geçen sene EuroCup’ı kazanan bir takımız. Geçtiğimiz sezon Moriah Jefferson’dan sakatlığı yüzünden yararlanamamıştık. Bu sene Jefferson tekrar kadromuzda yer alıyor.  Onun dışında 3 tane de yeni yabancı transferimiz geldi. Bir yandan da altyapılardan oyuncu çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Son yıllara baktığımızda kadınlarda iki tane EuroCup, bir tane EuroLeague, yine erkeklerde bir tane EuroCup şampiyonluğumuz var. Biz bu başarıları çok büyük paralar harcayarak değil, altyapılardan oyuncu çıkarıp doğru yatırımları yaparak kazandık. Bu benim kulübüm ile alakalı çok gurur duyduğum bir konu. Kadın takımımızla beraber yarın yeni bir Avrupa macerasına başlıyoruz. Taraftarlarımızı da takımımıza destek vermek üzere yarın salona bekliyoruz.

Hafta sonu Fenerbahçe ile bir derbi oynayacağız. Takımımızda derbi maçların ne demek olduğunu çok iyi bile oyuncularımız ve yöneticilerimiz var. Derbiler bizim için özel günler oluyor. Yarınki maçı kazanıp hafta sonu oynayacağımız derbiye daha moralli gitmek istiyoruz. Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız, oraya kazanmak için gideceğiz. Umarım Ülker Arena’dan galibiyet ile döneriz.

Bu tarz sponsorluklar bizler için çok önemli. Bilyoner.com’a da hem basketbola verdikleri katkı dolayısıyla hem de Galatasaray’a verdikleri sponsorluktan dolayı teşekkür etmemiz gerekiyor. Verdikleri destek basketbol takımımıza da muhakkak yansıyacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0