ÖZEL | Okben Ulubay: Bir Galatasaraylı olarak, Galatasaray'da forma giymeyi çok isterim...

Doğuş Grubuyla sözleşmesi devam eden ve şu an bireysel olarak çalışmalarını sürdüren Okben Ulubay, bu nedenle transferin de gündem isimlerinden biri konumunda. Galatasaraylılığı ile de bilinen Okben, transfer durumundan, fiziksel durumuna, kariyer hedeflerinden, Galatasaraylılığa kadar birçok konuda sitemize özel açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda Galatasaray ile görüşmeler olduğunu ancak anlaşma sağlanamadığını söyleyen Okben, şartların oluşması halinde Galatasaray için mücadeleye etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Okben öncelikle transfer durumuna değinmek istiyorum. En son verdiğin röportajda Galatasaray’ın seni istediğini ancak sponsor tarafından kabul görmediğini söylemiştin? Transferinde son durum nedir? Galatasaray’ın sana ilgisi devam ediyor mu, iletişim halinde misiniz? 
Transfer sürecinde menajerim ve Galatasaray transferim konusunda görüştüler ancak ortak noktada buluşulamadığı için transferim gerçekleşmedi. Galatasaray'ın bana ilgisinin devam edip etmediği hakkında bir bilgim yok.

Okben tabii ki sponsor şirket izin vermediği takdirde şu anki yol dışında bir yol çizemezsin ama sezonu da boş geçmemek için transferine izin vermeleri için bir insiyatif alır mısın? Gündemde olmasından dolayı ve taraftarı olduğundan dolayı bunu özellikle Galatasaray yönünden soruyorum?
Galatasaray'da forma giymeyi tabii ki bir Galatasaraylı olarak çok isterim. Uygun şartlar sağlanabilirse elimden gelen mücadeleyi göstermeye hazırım.

Yine son demecinde “Bu sezon bir transfer söz konusu olmadığı takdirde bu sezon eksiklerimi kapatıp dışarıya gitmek istiyorum” dedin?  Böyle bir durumda, yol haritan yurt dışı mı olacak sezon sonu?
Basketbol camiası içindeyiz ve her an her şey olabiliyor bunu siz de iyi biliyorsunuz; şimdiden kesin konuşmak doğru olmaz. Yurt dışında oynama ihtimalim olursa bunu değerlendiririm.


Peki şu an fiziki durumun nasıl, bir takıma katıldığın durumda çok sorun yaşar mısın? Bildiğimiz kadarıyla bireysel antrenmanlarını sürdürüyorsun bu sorunları minimum düzeyde tutmak için?
Basketbol ve fiziksel antrenmanlarıma çift antrenman şeklinde devam ediyorum o yüzden adaptasyon sürecinin uzun olacağını düşünmüyorum.

Furkan Aldemir ile durumunuz aynı; ikinizin de sponsorla sözleşmeniz var ve bireysel çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz bildiğimiz kadarıyla? Furkan’la iletişiminiz ne durumda? Galatasaray’ın Furkan’a da ilgisi olduğu biliniyor... Galatasaray’ın da ihtiyaçlarını düşününce aslında ikinize birden ihtiyaç var ama?
Furkan abi ile iletişimimiz gayet iyi, konuşup birbirimize hal hatır soruyoruz. Transfer işlerimizle menajerlerimiz ilgileniyor. Takımın ihtiyacı olup olmadığı konusunda bana bir şey söylemek düşmez, Galatasaray bu konuları değerlendirebilecek çok değerli bir antrenör kadrosuna sahip.

Galatasaray şu an 4 maç oynadı, 1 galibiyet 3 mağlubiyet var. Genç bir takım; heyecan ve zevk verse de özellikle yapılan basit hatalar ve alınan sonuçlar şu an için can sıkıcı. Sen Galatasaray’ın durumunu nasıl görüyorsun, neler düşünüyorsun bu seneki takım hakkında?
Genç, dinamik iyi yerlere gelebilecek, potansiyeli olan bir takım olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda oyuncular için de aynısını söyleyebilirim; bu sene kadroda bulunan oyuncuları ileride daha üst seviyelerde bol bol izleyebiliriz. Staff ve oyuncular olarak yepyeni bir kadro, o yüzden sadece 4 maç sonucuna göre değerlendirmemek gerekir. Eminim gün geçtikçe daha iyi olacaklar.

Geçen sezon David Blatt gibi çok önemli bir koçla çalıştın, bu dönem sana neler kattı?
David Blatt, dünya çapında kendini kanıtlamış bir başantrenör. Ondan çok şey öğrendim; özellikle oyuncu psikolojsinden çok iyi anlardı. Kendisine Olympiakos'da başarılar diliyorum, Final-Four yapacaklarını düşünüyorum.


Ömer Uğurata, şu an Galatasaray'da, Ertuğrul Erdoğan'ın yardımcısı; altyapı milli takımlarından itibaren ve son olarak Daçka’da beraber çalıştınız. Ömer hoca hakkında neler söylemek istersin?
Ömer abiyle altyapı milli takımlarından beri beraberiz. Birlikte Avrupa Şampiyonlukları yaşadık. İletişimimiz de gayet iyi. Ömer abi, çok çalışkan ve çok enerjik, Türk basketbolu için çok önemli bir başantrenör olacağına eminim.

Transfer ve teknik konuların dışına çıkacak olursak, Instagram paylaşımlarından takip ettiğimiz kadarıyla,  Galatasaray’ın futbol maçlarını mümkün olduğunca stadyumdan takip ediyorsun. Oynadığın takım fark etmeksizin, Galatasaraylılığını yansıtmakta bir sıkıntı görmedin?
Evet bunu yansıtmaktan ve söylemekten çekinmiyorum. Ben doğuştan Galatasaraylıyım. Bunun sorun olmaması lazım. Sonuçta basketbol yaptığım  bir iş ve profesyonel olmak zorundayım, gittiğim her yerde de sonuna kadar savaşırım. Galatasaraylı olmak ise farklı bir konu... 

                                   

Peki stadyumda izlediğin, unutamadığın maç hangisi?
Sporcu olduğumdan dolayı çok stadyumda izleme fırsatı bulamıyordum uzun süredir ama yakın zamanda hatırladığım maç geçen seneki Başakşehir maçı.

Okben,  Galatasaray 2016 yılında EuroCup şampiyonluğu yaşadığında neler hissettin? 
Tabii ki bir Galatasaraylı olarak ayrıca  sevindim ama hangi takımımız Avrupa da başarı getirirse  onlara da bir o kadar seviniyorum çünkü ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar.

Tabii ki biz seni Galatasaray arması altında parkede görmek isteriz ama olmadığı takdirde seni bir Galatasaray taraftarı olarak Sinan Erdem Spor Salonu’nda görür müyüz?
Uygun olduğum zamanlarda orada olmayı düşünüyorum. Andorra'ya karşı oynanan ilk EuroCup maçında oradaydım.

Son olarak biraz hüzünlü bir konuya değinmek istiyorum; Abdi İpekçi Spor Salonu; bizim şu an önünden geçerken içimiz gerçekten “cız” ediyor? Sen bir basketbolcu olarak alt yaş kategorilerinden itibaren tozunu yuttuğun Abdi İpekçi Spor Salonu hakkında neler söylemek istersin?
Her sporcunun, her kulübün orada çok güzel anıları olmuştur. Tabii ki yıkılmasına çok üzüldüm..


                                                                        ***
                                                   FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
                                        KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0