STSL | Milli araya lider giriyoruz!

Spor Toto Süper Lig'in sekizinci haftasında lider Galatasaray, Antalyaspor'un konuğu oldu. Cimbom, ecel terleri döktüğü deplasmandan Ryan Donk'un 88. dakikada attığı golle 3 puanla döndü ve milli araya moralli girdi. 

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Porto deplasmanındaki yenilgi sonrası 72 saat sonra Antalya deplasmanına çıktı. Antalya deplasmanı pek çok açıdan önemliydi. İlk olarak Galatasaray, deplasman fobisini yenip yenemediğini adına önemliydi. İkincisi Porto maçındaki Galatasaray deplasman oyunu olarak ümit vermişti ve bunun bu maçta yansımasını görmek önemliydi. Son olarak Sinan Gümüş Porto deplasmanında forvet olarak çok gol kaçırmasına rağmen o da ümit vermişti. Porto maçında sahaya çıkan takıma göre Fatih Terim maç öncesinde 4 değişiklikle sahaya sürdü takımını. Sağ bekte Linnes yerine Mariano, sol bekte Nagatomo yerine Ömer, Maicon yerine Ozan ve son olarak Donk yerine Badou Ndiaye başladı. Galatasaray maça önde baskıyla başladı. Belhanda'nın, Sinan'la birlikte Antalyaspor stoperlerine kadar baskı yaptı. Topun yoğunlukla Galatasaray'da kaldığı bir dönem oldu lakin Galatasaray oyunu sete oturduğunda ne yapacağını bilmiyordu. Ön taraftaki üçlü(Garry-Sinan-Henry) o kadar hareketsizdi ki Sinan ilk yarı boyunca topla sadece 4 kez buluşabilmişti. Üstelik Galatasaray topa sahip olmasına rağmen forveti 4 kez topla buluşmuştu. Bu büyük bir set oyunundaki soruna işaretti. Sağ beki Mariano ise %50 pas isabetiyle bitirdi ilk yarıyı. Çünkü Galatasaray sola çok yakın oynadı ve Mariano çok fazla yalnız kaldı. 

Takımın çok fazla statik oluşu büyük bir sorundu. Eğer oyun içinde takım halinde hareketsiz olursanız rakiplerin sizi savunması kolaylaşır. Rakip savunmaları açmak istiyorsanız oldukça hareketli olmak şarttır. Bir de rakip savunmalar derinde yani kaleye yakın şekilde pozisyon alıyorsa hereketlilik en önemli iş oluyor. Dün Galatasaray'daki en büyük eksik bu idi. Savunmada pozisyon vermiyordun ancak üretimin de yoktu. İkinci yarıya Galatasaray daha iyi başladı. Dikine pasların arttığı takımın daha hareketli olduğu bir ikinci yarıya başlangıcı oldu ama bu Galatasaray'dan ziyade Antalyaspor'un daha önde oynama isteğiyle alakalıydı. 15 dakika sonra Antalyaspor maçın başındaki oyununa geri dönüş yaptı. Fatih Terim bu oyunla sonuç alamayacağını anlayınca topu kenarlara indirmeye bolca orta yaptırıp oyunu tamamen sonuç odaklı kaos futboluna çevirdi. Mariano ve Ömer Bayram o kadar çok orta yapıyordu ama ceza sahası içerisinde kafa vurması beklenen Galatasaraylı futbolcuların kafa vurma şansı pek yoktu. Çünkü hepsi 1.75 geçmeyecek adamlardı. Fatih Terim oyunun buraya gittiğini görüp ilginç bir değişiklik yaptı. Belhanda çıkarken oyuna Maicon girdi. Buraya kadar her şey normal ama Maicon oyun içinde stoper değil forvetti. Bu da Galatasaray'a golü getirmedi ve Fatih Terim bir tane daha ilginç değişiklik yaptı. Bu kez oyundan çıkan Onyekuru yerine giren ise Donk'du. Fatih Terim Donk'u da forvete yolladı ve Galatasaray 4-2-4 şeklinde dizilmeye başladı. Sinan-Maicon-Donk-Feghouli şeklinde oluşan bir hücum hattı oldu. Oyun planı tamamen orta-kafa-gol şekline dönmüştü. Bu oyun günümüz futbolunda pek yeri olmayan genellikle çağ dışı bakılan bir oyun yapısı. Ayrıca yapılan bu değişiklikler Fatih Terim açısından bir plan içinde olmayan hamleler. Kısacası doğaçlama bir oyun oldu son 15-20 dakikadaki oyun. Galatasaray kazandı ama bu şekilde bir daha kazanabilir mi orası şüpheli.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0