STSL | Oyuna göre iyi skor...

Spor Toto Süper Lig'in dokuzuncu haftasında lider Galatasaray, sahasında Bursaspor'u konuk etti. Fernando, Serdar Aziz ve Feghouli'nin sakatlanarak oyundan çıktığı karşılaşmada Galatasaray, Bursaspor ile Aytaç Kara ve Eren Derdiyok'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Galatasaray ligde puanını 19'a yükseltti ve dokuzuncu haftayı da lider kapatmayı garantiledi.

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Mariano, Ozan, Serdar, Ömer, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Garry Rodrigues, Sinan Gümüş ilk onbiriyle başladı. Pozisyon yönünden oldukça kısır geçen mücadelede 20. dakikada Serdar Aziz sakatlanarak oyundan çıktı yerine Maicon oyuna girdi. 22. dakikada ikinci sakatlık yaşandı ve Feghouli sakatlanarak oyundan çıktı yerine Eren Derdiyok oyuna girdi. 35. dakika Ömer Bayram'ın sert şutu az farkla dışarı çıktı. 39. dakikada Fernando sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi, yerine Selçuk İnan oyuna dahil oldu. İlk yarının sonunda paslaşarak kullandığımız duran top organizasyonu sonucunda Sinan Gümüş şutunu çekti ancak top kalecide kaldı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

İkinci yarıda 57. dakikada Galatasaray maçın en net pozisyonuna girdi. Ceza sahasına giren Belhanda, topu içeriye çevirdi ve topu Ömer Bayram ile buluşturdu. Ömer Bayram topu boş kaleye yollayamadı. 61. dakikada Bursaspor penaltı kazandı ve Ozan Kabak sarı kart gördü. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Aytaç Kara'nın vuruşunu Muslera kurtardı ancak dönen topta Aytaç topu ağlara gönderdi ve Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. 65. dakikada Rodrigues'in pasında Eren Derdiyok ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak top auta çıktı. 77. dakikada Galatasaray'a beraberliği getiren gol Eren Derdiyok ile geldi. Belhanda'nın ortasında Eren Derdiyok kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 79. dakikada Garry Rodrigues'in ceza sahası dışından vuruşu az farkla dışarı çıktı. Maçın son bölümünde Galatasaray rakip kalede baskıyı arttırsa da galibiyeti getirecek olan golü bulamadı ve karşılaşma 1-1 eşitlik ile tamamlandı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 19'a yükseltti. Galatasaray bu karşılaşmada aldığı skorla Fatih Terim döneminde sahasında ilk kez puan kaybetti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0