UCL | Liderlik meselesi!

Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı D Grubu'nda geride kalan 2 maç sonunda 3 puanla 3.sırada bulunan Galatasaray, grup etabının devresi olarak kabul edilen 3.maçta Bundesliga ekibi Schalke 04'ü evinde ağırlayacak. Avrupa'nın bir numaralı sahnesinde yoluna devam etmek için oldukça önem taşıyan karşılaşmadan mutlak galibiyetle ayrılmak isteyen Galatasaray'da kart cezalısı herhangi bir isim bulunmazken, Serdar Aziz, Fernando Reges, Sofiane Feghouli, Emre Akbaba ve Henry Onyekuru gibi isimler sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 24 Ekim Çarşamba günü saat 22:00'da başlayacak olan karşılaşmayı Fransız hakem Benoit Bastien yönetirken, karşılaşma öncesinde iki takımın son durumu, istatistikler ve maç öncesi bilinmesi gerekenler şu şekilde..

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 2 MAÇTA 3 PUAN
2 sezonluk aranın ardından Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılan tek Türk takımı Galatasaray, grupta ilk 2 maç sonunda 3 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Grubunun ilk maçında Ali Sami Yen Arena'da konuk ettiği Lokomotiv Moskova karşısında sahadan 3 golle ve 3 puanla ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, grubun ikinci maçında da liderlik için en önemli rakiplerinden Portekiz temsilcisi Porto ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında 5 kez yüzde yüzlük gol pozisyonu bulmasına karşın aradığı golü bulamayan takımımız, Marega'nın kafa vuruşuyla attığı gole engel olamayınca ilk yenilgisini tatmış oldu. 

D Grubu'nda geride kalan 2 maç haftası sonunda 4'er puanlı Porto ve Schalke ilk iki sırayı paylaşırken, Fatih Terim'in öğrencileri 3 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Son sırada bulunan Lokomotiv Moskova'nın ise puanı yok.

AVRUPA KUPALARI'NDA 99 GALİBİYET
Şampiyonlar Ligi'nde grubunun ikinci maçında Porto ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılması halinde önemli bir başarıyı da elde edecek. Porto karşılaşmasıyla birlikte Avrupa Kupaları'nda toplamda 274. resmi maçına çıkacak olan Galatasaray, bugüne kadar sahadan 99 galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Portekiz deplasmanında sahadan galip ayrılması halinde 100. resmi galibiyetini elde edecek olan Galatasaray, bugüne kadar oynadığı maçlarda 103 mağlubiyet - 71 beraberlikle sahadan ayrıldı. Fatih Terim'in öğrencileri bugüne kadar oynadığı 272 resmi karşılaşmada rakip fileleri 373 kez havalandırırken, kalesinde 405 gol gördü.

EV SAHİBİ OLARAK 54.MAÇ
Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda bu sezon D Grubu'nda yer alan Galatasaray grubunun 3. maçında Bundesliga ekibi Schalke 04'ü ağırlayacak. Bu karşılaşma takımımızın Şampiyonlar Ligi organizasyonunda iç sahada oynayacağı 54. resmi karşılaşma olacak. Galatasaray bugüne kadar evinde oynadığı 53 karşılaşmanın 22'inde sahadan galibiyetle ayrılırken, 14'ünü kaybetti ve 17 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Fatih Terim'in öğrencileri bugüne kadar sahasında oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında rakiplerine attığı gol sayısında sadece 1 gol geride.. Galatasaray, iç sahada oynadığı maçlarda rakip kaleye 66 gol bırakırken, kalesinde de 67 gol görmüştü. Schalke maçında alınacak bir galibiyet, gol sayısının da eşitlenmesini veya (+) averaj sahibi olmasını sağlayacak.

REKORA BİR KALA: FERNANDO MUSLERA
Şampiyonlar Ligi'nde grubunun üçüncü maçında Schalke 04'ü konuk edecek olan Galatasaray'ın yıldız ismi Fernando Muslera, rekorlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı takımda 8. sezonunu geçiren 32 yaşındaki kaleci, Schalke 04 maçında görev alması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale edecek. Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar 29 müsabakada kalesini koruyan Fernando Muslera, bu alanda zirvede yer alan (30 maç) eski oyuncular Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu'nun rekoruna ortak olacak. Galatasaray'ın efsane oyuncularından Gheorghe Hagi ise sarı-kırmızılı forma altında grup aşamasından itibaren 25 müsabakada görev almıştı.

Fernando Muslera yeni bir rekora imza atmanın eşiğinde olmasının yanı sıra Galatasaray tarihinde önemli bir yere sahip bulunuyor. Uruguaylı başarılı kaleci Galatasaray'da en fazla maça çıkan yabancı oyuncu (294 resmi maç), Galatasaray'da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu (11 kupa), bir sezonda en çok maçta gol yememe (16 maç) gibi rekorların da sahibi..

ŞAMPİYONLAR LİGİ: EN AZ PAS YAPAN 3.TAKIM
Şampiyonlar Ligi organizasyonunda grup aşamasında ilk 2 hafta geride kalırken, bu aşamada mücadele eden 32 takımın oyun içerisindeki pas istatistikleri de şekillenmeye başladı. Turnuvanın en çok pas yapan takımı İspanyol devi Barcelona olurken, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray turnuvanın en az pas yapan 3.takımı olarak dikkat çekiyor. Lokomotiv Moskova ve Porto karşılaşmalarında toplamda 656 pas denemesinde bulunan takımımız, bu denemelerin 502'sinde isabet sağlayabildi. Geride kalan 2 maç sonunda %77 pas isabetine ulaşan Fatih Terim'in takımının maç başına topla oynama oranı da %47 olarak belirlendi.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 32 takım arasında en düşük 3.pas sayısına ve isabetine sahip olan takımımızın yanı sıra rakibimiz Schalke 04 için durum pek farklı değil. Domenic Tedesco yönetimindeki Bundesliga ekibi geride kalan 2 maç sonunda 746 pas denemesi yaparken, %75 isabet oranıyla birlikte 560 isabetli pas yaptı ve genel sıralamada 27.sırada bulunuyor. Schalke'nin topla oynama yüzdesi de %47 olurken, iki takımın saha içinde oyun mesafesi ise 24 metreye yayılmış görünüyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: EN ÇOK KOŞAN YUTO NAGATOMO
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 2 maçta 90 dakika sahada kalan Japon savunma oyuncumuz Yuto Nagatomo, koşu mesafesi istatistiklerinde takımımız adına ilk sırada yer alıyor. 32 yaşındaki sol bek geride kalan 2 maç sonunda toplamda 20.953 metre koşu mesafesiyle ilk sırada yer alırken, kendisini takip eden isim savunmanın sağ tarafında 19.580 metrelik koşu mesafesiyle mücadele eden  Martin Linnes oldu. Galatasaray adına en çok koşan üçüncü isim ise Fernando olurken, Terim'in öğrencileri grup aşamasında yer alan 32 takım arasında en az koşan 3 takımdan birisi olarak yer alıyor. Diğer iki takım PSG ve Kızılyıldız. 

Schalke 04'ün genç orta saha oyuncusu Weston McKennie geride kalan 2 maçın tamamında forma giyerken, 22.340 metrelik koşu mesafesiyle de takımı adına öne çıkan isim oldu. 20 yaşındaki Amerikalı merkez orta saha ayrıca turnuvanın en mesafe kateden oyuncuları arasında dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 2 maç sonunda en çok mesafe kat eden isim Inter forması giyen Marcelo Brozović oldu. 25 yaşındaki Hırvat dinamo en yakın rakibi olan takım arkadaşı Matías Vecino'ya yaklaşık 1 km fark atarak toplamda 25132 metre koşu mesafesiyle ilk sırada yer alıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: EN ÇOK PAS YAPAN SERDAR AZİZ
Teknik direktör Fatih Terim'in bu sezon savunmanın merkezinde lider olarak görevlendirdiği tecrübeli futbolcumuz Serdar Aziz, geride kalan 2 grup maçında 90 dakikanın tamamında sahada kalırken takımımızın en çok pas yapan ismi olarak dikkat çekti. Lokomotiv Moskova ve Porto maçlarında toplamda 81 pas denemesi yapan ve bunların 65'inde isabet bulan 28 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusu %80 pas isabetiyle geriden oyun kurma konusunda takımımızın oyun şablonu hakkında net bir fikir veriyor. Galatasaray'da en çok pas yapan ikinci isim 76 pas denemesiyle Fernando olurken, üçüncü isim ise dikkat çekici.. Geride kalan 2 maç sonunda yaptığı 73 pasla takımın en çok pas yapan 3.ismi Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0