Yunus Akgün en genç 2.oyuncu oldu!

Şampiyonlar Ligi'nde grubunun ikinci maçında Porto deplasmanında sahadan 1-0 mağlup ayrılarak grupta 3.sıraya gerileyen Galatasaray'da dün gece tarihi bir an yaşandı. Karşılaşmanın son dakikalarında Fernando'nun yerine oyuna dahil olan Yunus Akgün, kulüp tarihinde Şampiyonlar Ligi organizasyonunda forma giyen en genç 2.oyuncu ünvanına sahip oldu. 

Teknik direktör Fatih Terim'in sezon başında A takım kadrosuna aldığı ve zaman zaman forma şansı tanıdığı 2000 doğumlu hücum oyuncusu Yunus Akgün için dün akşam tarihi bir gece oldu. Porto deplasmanında 1-0 gerideyken 86.dakikada Fernando'nun yerine dahil olan genç oyuncu 18 yıl 2 ay ve 26 gün ile sarı-kırmızılı forma altında Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç 2.oyuncu olurken, Şampiyonlar Ligi genelinde de 2000 doğumlu forma giyen oyuncular arasında 4.sırada yer aldı.

Galatasaray adına Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç oyuncu 17 yıl 1 ay ve 29 gün ile Emre Belözoğlu'ydu. Galatasaray altyapısında yetişen ve teknik direktör Fatih Terim tarafından A takıma monte edilen Emre, takvim yaprakları 5 Kasım 1997'i gösterdiğinde A Grubu'nun dördüncü maçında Sparta Prag karşısında 89.dakikada Gheorghe Hagi'nin yerine oyuna dahil olarak tarihe geçmişti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0