7DAYS EuroCup | Çok önemli galibiyet!


Galatasaray, 7DAYS EuroCup'ın 7.haftasında evinde ratiopharm Ulm'ü ağırladı. Son ana kadar çekişmeli geçen maçı 77-69'luk skorla kazanmasını bilen Cimbom, A grubunda 3.galibiyetini aldı. Maçın öyküsü ise şöyle:

Galatasaray maça felaket başlarken ilk 4 dakika geçilirken skorda 2-8 Ulm üstünlüğü vardı. Ardından Ertuğrul Erdoğan, maçın momentumunu bizim lehimize çevirecek olan değişikliği yaptı ve Emir Gökalp'i oyuna aldı. Emir, periyodun kalan bölümünde takımı müthiş organize ederken 5 sayı da rakip potaya bıraktı ve Galatasaray, kötü başladığı periyodu 15-11 önde tamamladı. İkinci çeyrekte devreye Arapovic'in de girmesiyle farkı 12 sayıya kadar çıkaran takımımız, Emir'in oyundan çıkmasıyla yine organizasyon eksikliği yaşasa da ilk yarıyı 34-27 önde kapatmasını bildi.

İkinci yarıya ilk yarının yıldızları Emir ve Arapovic kenarda başlarken ilk 5 dakika karşılıklı basketlerle geçildi. Ardından oyuna yeniden Emir'in dahil olmasıyla gaza basan Cimbom, Auguste ve Nigel Hayes ile sayılar buldu ve periyodun bitimine 2:36 kala rakibine molayı aldırdı, skor 54-43. Mola dönüşü rakip iyi dönünce fark tek hanelere indi ve Auguste'un 11 sayı bulduğu 3.periyot Galatasaray'ın 57-49'luk üstünlüğüyle tamamlandı. Son periyotta Ertuğrul Erdoğan, Webster'ı oyunda tutmakta ısrar edince Ulm maçı 66-64'e kadar getirdi. Ancak Webster'ın 5 faul alıp çıkmasıyla Emir yeniden direksiyona geçti ve son 1:15'lik sürede 2 asist yaparak maçı 77-69'luk skorla Galatasaray'a getirdi.

Takımımızda oyuncularımızın istatistikleri şöyle:


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0