7DAYS EuroCup | Uzatmada mağlup olduk.

Galatasaray, EuroCup'ın 6.haftasında deplasmanda Morabanc Andorra'ya konuk oldu. Cimbom, Webster'ın son saniyede bulduğu basketle maçı uzatmaya götürse de uzatmada rakibine karşı koyamadı ve sahadan 95-87'lik skorla mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Galatasaray, haftayı 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ile A Grubu'nda 5.sırada tamamladı. Maçın öyküsü ise şu şekilde..

Galatasaray, maça Webster-Göksenin-Harrison-Hayes-Auguste 5'iyle başlarken maça hızlı başlayan Ennis'in art arda bulduğu 4 sayıyla Morabanc Andorra oldu. Ev sahibi ekip bir ara farkı çift hanelere çıkarsa da ilk periyot 26-19 sonuçlandı. İkinci periyoda iyi başlayan ise Yenilmez Armada'ydı, Klobucar ve Ege'nin etkili oyunu sonrası Galatasaray farkı 1'e kadar indirse de Morabanc Andorra tekrardan oyuna ağırlığını koydu ve ilk yarıyı 46-37'lik üstünlükle kapadı.

İkinci yarıya 8-2'lik seriyle başlayan Galatasaray, 3.periyodun 4 dakikası geride kalırken skoru 48-45'e getirmesini bildi. Çeyreğin geri kalan bölümünde iki takım da karşılıklı sayılar bulunca 3.çeyrek 59-58 Morabanc Andorra üstünlüğüyle tamamlandı. 4.periyoda Nigel Hayes'in üç sayılık isabetiyle başlayan Galatasaray, ardından Arapovic'in faul çizgisinden 1/2 ile dönmesiyle maçta ilk defa 61-62'lik skorla öne geçti. Arapovic'in atışlarının ardından gaza basan ev sahibi ekip Diagne ve Albicy ile oyuna tekrar ağırlığını koydu ve normal sürenin son 2 dakikasına girerken 77-71 ile skorda üstün olan taraftı. Normal sürenin son dakikalarında Nigel Hayes bulduğu 3 sayılık basket ile skoru 77-74'e getirdi. Ardından son hücumda Harrison faule maruz kaldı ve maçın bitimine 1.7 saniye kala çizgiye gitti. İlk serbest atışında isabet bulan Harrison, ikinci serbest atışı bilerek kaçırdı, ribaundu alan Webster topu tamamladı ve maçı 77-77'lik skorla uzatmaya götürdü. Uzatmaya Harrison'dan bulduğu üçlükle başlayan Galatasaray, Harrison ve Klobucar'ın 5 faul ile oyun dışı kalmasının ardından oyun ritminden koptu ve sahadan 95-87'lik skorla mağlup ayrıldı.

Takımımızın istatistikleri şu şekilde:



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0