Efe Güven: Galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz..

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin altıncı haftasında konuk ettiği Gündoğdu Adana Basketbol'u mağlup eden  Kadın Basketbol Takımımız'da başantrenör Efe Güven, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Milli takım arasından sonra alınan galibiyetin çok önemli olduğunu belirten Güven, galibiyet serisine devam etmek istediklerini söyledi. Efe Güven ayrıca genç uzunumuz İnci Güçlü'nün iyi performansına da değindi.

SAĞLIK EKİBİMİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM
“Milli takım arasından sonra oynadığımız ilk maç bizim için çok önemliydi. Milli takım arasına girmeden önce üst üste iki tane deplasman galibiyeti almıştık. Bunu devam ettirmek istiyorduk. Çok fazla çalışabileceğimiz zaman olmadı çünkü milli takımdan oyuncularımızın çoğu perşembe günü döndü. Gelen oyuncularımızın çoğu da sakat döndüler. Oyuncularımızın sakatlıklarından dolayı da beraber fazla antrenman yapamadık. Sadece dün takım halinde bir çalışma yapabildik. Dünkü antrenmanda da Moriah Jefferson’ın ufak bir rahatsızlığı vardı. Sabaha karşı 04:00’e kadar da onun durumuyla alakalı haber bekledik. Sabah gelen haber doğrultusunda da kendisini bugün oynattık. Sağ olsun o da bugün çok büyük bir özveri gösterdi. Öncelikle sağlık ekibini ben yürekten kutluyorum. Bugün milli aradan sakat dönen oyuncular oynadıysa bu sağlık ekibinin başarısıdır."

GALİBİYET SERİMİZİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ
"Oyunla alakalı konuşmak gerekirse hücumda bulduğumuz 95 sayı bizim için çok önemli bir seviye ancak yediğimiz 66 sayı benim istediğimden fazla. Özellikle üçüncü çeyrekte yediğimiz 23 sayı bizim için çok fazlaydı. Bunun sebebi de Gündoğdu Anadolu Basketbol’un üçlük yüzdesinin çok yüksek olmasıydı. Buradan Yunanistan’a gidip orada Niki Lefkada ile oynayacağız. Oradan da direkt Kayseri’ye geçeceğiz. Bu galibiyet serimizi hem mücadelemizin hem de oyunumuzun üstüne koyarak devam ettirmek istiyoruz."

BAMBAŞKA BİR İNCİ OLARAK GELDİ
"İnci belki de bu sezonda A takım seviyesindeki en iyi maçını oynadı. Biz zaten İnci’den bunu bekliyoruz. Milli takımdan döndükten sonra İnci bambaşka bir İnci olarak geldi. Büyük ihtimalle oradaki ortamı gördükten sonra olaya daha farklı bakmaya başladı. İnci eğer böyle devam ederse ve biz ondan bu katkıyı alırsak takım olarak çok daha rahat edeceğimizi düşünüyorum. 2.05 boyunda, hücumda ve savunmada çok etkili olan bir oyuncu kadın basketbolunda çok fark yaratır."

TARAFTARLARIMIZA DA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
"Mevcut kadromuzdan ve rotasyonumuzdan dolayı ikinci çeyrekte Abdi’nin beş numarada oynadığı kısa bir beş kullandık. Bu maçtan önce de düşündüğümüz, planladığımız bir şeydi. Zaten takım olarak tam bir 5 numaraya sahip değiliz. Bu yüzden de bu tarza yakın bir basketbol oynuyoruz. Abdi de ikinci çeyrekte 5 oynadığı dönemde bize sıkıntı yaratmadı. Bütün oyuncularımız ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Zaten yaptığımız 24 asist de bunun göstergesi. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu sezon bizim için zor bir sezon. Ekip olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, gerçek bir takım olduk. Zaten kenardaki, benchteki havadan da bunu görebilirsiniz. Bu sezon bizim için çok önemli. Takımdaki herkes de bunun bilincinde. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz, bugün bizi yalnız bırakmadılar. Zaten taraftarımızın olduğu her maçta biz maça 1-0 önde başlıyoruz."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0