Ertuğrul Erdoğan: Savunmamız bizi galibiyete taşıdı..

Erkek Basketbol Takımımızın, deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'ı mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan açıklamalarda bulundu. Karşılaşmada yaptıklarını iyi savunmanın çok önemli bir moral sağladığını ve bunun galibiyeti getirdiğini söyleyen Erdoğan, verilecek aranın ardından özgüvenli bir geri dönüş yapmak istediklerini vurguladı.

ÇOK İNİŞLİ ÇIKIŞLI OYNUYORUZ
“Her şeyden önce iki tarafı da tebrik etmek lazım. Çünkü bu kadar geç kurulan iki kadro, sorunlar yaşayan kadrolar çok iyi mücadele etti. Bu yüzden Beşiktaşlı basketbolcu kardeşlerimi de kutluyorum, onlar açısından da zor bir süreç. Biz buraya arka arkaya iki mağlubiyet alarak geldik. Çok inişli çıkışlı oynuyoruz, bu iniş çıkış sonuçlarda da görülüyor. Dolayısıyla psikolojik olarak çok güçlü olmayan bir takım vardı bugün sahada, özellikle ilk 15 dakikada. İlerleyen dakikalarda, özellikle ikinci devrede başta Göksenin’in yaptığı savunma katkısı ve onun performansına Klobucar ve diğer oyuncuların da performansı eklenince biraz daha inancımız arttı. Psikolojik olarak da güvenimiz yerine geldi. 

SAVUNMAMIZ BİZİ GALİBİYETE TAŞIDI
"Bugün bir anlamda savunma bize moral vererek galibiyete taşıdı. Beşiktaş takımını 72 sayıda tuttuk. Çok basit hatalar yapıyoruz, sanırım yapmaya da devam edeceğiz. Çok üstünde durduğumuz konular var ama bu hatalar tekrarlanıyor. Avrupa’da ilk kez oynayan bazı oyuncular olunca, bunları düzeltmek biraz zaman alıyor. Şimdi bir araya giriyoruz, bu galibiyetle araya girmek bizim için önemli. Lige biraz daha dirençli ve özgüvenli şekilde geri dönmek istiyoruz." 

İNŞALLAH DAHA İYİ YERLERE GELİRİZ
"Fikstür dezavantajımız da var ne yazık ki. Oynadığımız her Avrupa deplasmanından sonra ligde de deplasmanda oynuyoruz. Bu da takımı etkiliyor. Evdeki Afyon maçı oyuncularımızın kazanmayı beklediği bir maçtı. O maçı kaybetmek oyuncularımızın kendi açılarından bir kriz yaratmasına sebep oldu. Ama ben takıma inanıyorum, daha iyi oynayacağımıza inanıyorum. Oyuncularımın mücadele ettiğinden hiç şüphem yok, çok iyi mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin yanına aklımızı da koymamız gerektiğini anladığımız gün bu takım mutlaka daha iyi yerlere gelecektir. Ancak ligde çok kolay değil. Yukarıdaki üç takımı ayrı bir yere koyduğumuz zaman geriye kalan takımlar çok denk. Diğer takımlar gününde olduğu zaman yukarıdaki takımlar da çok kolay maçlar oynayamaz. Böyle zor bir lig oynuyoruz. Dolayısıyla bugün aldığımız galibiyetten dolayı oyuncularımızı kutluyorum. İnşallah daha iyi bir yere de geliriz.”

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0