STSL | Milli ara dönüşünde rakip Konyaspor!

Spor Toto Süper Lig'de milli ara öncesinde deplasmanda Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray, milli ara dönüşünde sahasında Atiker Konyaspor'u ağırlayacak. 23 Kasım Cuma günü saat 20.30'da Ali Sami Yen'de oynanacak mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde... 

İSTANBUL'DA YENİLMİYORUZ
Galatasaray, Konyaspor ile Süper Lig'de toplam 34 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 27'sini kazanan takımımız, rakibine sadece 2 kez mağlup oldu. Öte yandan, takımımız Atiker Konyaspor'a Süper Lig'de 22 maçtır yenilmiyor (18G 4B). Galatasaray, Konyaspor karşısında en son 15 sene önce yenilmişti. (13 Eylül 2003, 1-0). Bunun yanı sıra Galatasaray ile Konyaspor İstanbul’da geride kalan sezonlarda 17 lig maçı oynadı. Takımımız bu maçların 15’ini kazanırken 2 maç ise berabere sonuçlandı. İstanbul'da oynanan maçlarda Cimbom 45, Konyaspor ise 13 gol attı. Konyaspor, Galatasaray deplasmanında maç kazanamadan en fazla maça çıkan takım. 

SAMİ YEN'DEN ÇIKIŞ YOK 
İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, bu performansına bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Cimbom, Ali Sami Yen'de oynadığı son 25 maçı kaybetmedi ve 22 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 65 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 14 gol gördü. Galatasaray, İmparator Fatih Terim'in takımın başında çıktığı 15 iç saha maçından da galibiyet ile ayrıldı. 

BELHANDA VE SİNAN GÜMÜŞ DE SAKATLANDI
Bu sezon oldukça fazla sakat veren Galatasaray'da, sakatlar kervanına milli takım arasında Younes Belhanda ve Sinan Gümüş de eklendi. Belhanda, milli takımını Fas'ın Kamerun ile karşılaştığı mücadelede sakatlandı ve ilk yarıyı kapattı. Öte yandan Sinan Gümüş ise U21 takımıyla oynanan mücadelede sakatlandı ve o da ilk yarıyı kapattı. Öte yandan Galasaray'a Fernando ve Nagatomo'dan ise müjdeli haber geldi. İki oyuncu da milli takım arasında takımla beraber çalışmalara başladı. 

KONYASPOR'DA TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİ
Rakibimiz Atiker Konyaspor'da milli takım arasında teknik direktör Rıza Çalımbay'ın görevine son verildi ve onun yerine Aykut Kocaman göreve getirildi. Aykut Kocaman, Konyaspor'un başında Galatasaray'a karşı çıktığı 9 karşılaşmada 8 yenilgi aldı. Öte yandan Galatasaray, bu sezon teknik direktörü değişen takımlara karşı 3 maçta yalnızca 1 galibiyet aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0