UCL | İkinci raunt başlasın!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında ilk 3 maç geride kalırken 4 puanla üçüncü sırada yer alan Galatasaray, grup aşamasının 4.maç haftasında Almanya'da sahaya çıkacak. İstanbul'da golsüz berabere kaldığı Alman ekibi Schalke 04'e deplasmanda konuk olacak olan Fatih Terim'in öğrencileri gruptan çıkma ümidini sürdürmek ve büyük bir avantaj elde etmek için sahadan galibiyetle ayrılması gerekecek. Galatasaray'da eksikler can sıksa da, 6 Kasım Salı akşamı saat 23:00'de Veltins Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesi iki takımın son durumu, istatistikler ve analizler şu şekilde..

KAFA KAFAYA: SON 5 MAÇTA 1 GALİBİYET
Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, son dönemde takım olarak sıkıntılar yaşıyor. Sezon başında FFP kapsamında yapılan anlaşma nedeniyle kadro kısıtlaması bulunan Fatih Terim'in takımı, üstüste yaşadığı sakatlıklar sonrasında oldukça dar bir rotasyonla mücadele etmek zorunda kaldı ve bunun sahaya yansıması gecikmedi. Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 5 maçında sadece 1 galibiyet alabilen Galatasaray, bu karşılaşmalardan 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı. Son galibiyetini 6 Ekim 2018 akşamı Antalya deplasmanında Ryan Donk'un son dakikalarda attığı kafa golüyle elde eden Fatih Terim'in öğrencileri, geride kalan 5 maçlık sekansta rakip filelere 4 gol bırakırken kalesinde de 5 gol gördü. Galatasaray ligde geride kalan 10 hafta sonunda topladığı 20 puanla 2. sırada bulunuyor.

Schalke 04 açısından da durum pek farklı değil. Sezona çalkantılı bir giriş yapan ve son dönemde formunu yükseltmeye başlayan Alman ekibi oynadığı son 5 resmi karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabildi. Hafta sonu Bundesliga'da karşılaştığı Hannover 96 karşısında sahadan 3-1 ayrılan Tedesco'nun öğrencileri, geride kalan 5 maçlık sekansta 3 beraberlik - 1 mağlubiyet ile tıpkı Galatasaray gibi bir süreç yaşadı. Gelsenkirchen ekibi bu sezon ligde oynadığı 10 maç sonunda 10 puan topladı ve 14.sırada yer alıyor. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 3 MAÇTA 4 PUAN
2 yıl aradan sonra yeniden Şampiyonlar Ligi arenasına dönen Galatasaray, mücadele ettiği D Grubu'nda geride kalan 3 maç sonunda 4 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Grubun ilk maçında Lokomotiv Moskova karşısında sahadan 3 golle ve 3 puanla ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, grubun ikinci maçında girdiği net gol fırsatlarını değerlendirememiş ve Porto karşısında sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı. Grubun üçüncü maçında Alman ekibi Schalke 04'ü evinde ağırlayan ve etkisiz bir oyun ortaya koyan takımımız sahadan beraberlikle ayrılarak puanını 4'e yükseltmişti. İlk 3 maç sonunda 7 puan toplayan Porto liderliğini korurken, 5 puanlı Schalke ikinci sırada yer alıyor. Lokomotiv Moskova'nın ise geride kalan 3 maç sonunda puanı bulunmuyor.

Veltins Arena'da oynanacak olan karşılaşmada Galatasaray'da sakatlıkları sebebiyle Yuto Nagatomo, Emre Akbaba, Fernando ve Eren Derdiyok forma giyemeyecek. 

AVRUPA KUPALARI'NDA 100.GALİBİYET
Şampiyonlar Ligi'nde grubun dördüncü maçında Schalke'ye deplasmanda konuk olacak olan Galatasaray, bir süredir kulüp açısından önemli bir mihenk taşını geride bırakmak için mücadele etmesine karşın istediği sonucu elde edemedi. Lokomotiv Moskova karşısında kulüp tarihinin 99. Avrupa Kupası galibiyetini elde eden Galatasaray, akabinde Porto ve Schalke karşısında sahadan galibiyetle ayrılamadı. Avrupa Kupaları kapsamında bugüne kadar 274 resmi mücadeleye çıkan Galatasaray bu karşılaşmalardan 99 kez galibiyetle ayrılırken, Veltins Arena'da dalya demek için çabalayacak. Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan karşılaşmalarda rakip filelere 373 gol bırakırken, kalesinde de 405 gol gördü.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: REKORUN YENİ ADI MUSLERA
Yaklaşık 15 gün önce İstanbul'da oynanılan Schalke 04 karşılaşmasında Galatasaray forması altında 30. Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Uruguaylı file bekçimiz Fernando Muslera, yarın oynanacak olan karşılaşmada forma giymesi halinde Galatasaray tarihinde yeni bir rekora daha imzasını atacak. Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu ile birlikte an itibariyle rekora ortak olan Uruguaylı yıldız oyuncu, sarı-kırmızılı forma altında Şampiyonlar Ligi organizasyonunda 31.resmi maçına çıkarak rekorun tek sahibi olacak. Galatasaray'ın son yıllardaki başarılarında büyük pay sahibi olan Muslera, özellikle geçen maçta Schalke 04 karşısında da alınan 1 puanda başrol oynadı.

Fernando Muslera yeni bir rekora imza atmanın eşiğinde olmasının yanı sıra Galatasaray tarihinde önemli bir yere sahip bulunuyor. Uruguaylı başarılı kaleci Galatasaray'da en fazla maça çıkan yabancı oyuncu (294 resmi maç), Galatasaray'da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu (11 kupa), bir sezonda en çok maçta gol yememe (16 maç) gibi rekorların da sahibi..

GARRY RODRIGUES: 1 GOL, 5 İSABETLİ ŞUT
Geçtiğimiz sezon Süper Lig'deki şampiyonlukta büyük bir pay sahibi olan ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Garry Rodrigues geride kalan 3 maç sonunda Galatasaray adına kısmen hayal kırıklığı yaratsa da istatistiksel olarak kendisini öne çıkartmayı başardı. Lokomotiv Moskova karşılaşmasında gol perdesini açan ve Porto maçında da fırsatlar yaratan Rodrigues geride kalan 3 maçın tamamında sahada kalırken, Yuto Nagatomo ve Martin Linnes'in ardından Galatasaray'ın en çok mesafe kat eden 3. ismi oldu. 28 yaşındaki oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 maçta rakip kaleye 8 şut atarken, bu şutların 5'inde isabet buldu ve turnuva genelinde 3 maç sonunda en çok isabetli şut çeken 5.oyuncu olmayı başardı.

Kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayan 28 yaşındaki Garry Rodrigues bu sezon teknik direktör Fatih Terim'in hücum düzeninde önemli bir yere sahip olmasına karşın son zamanlarda yaşadığı formsuzluğu ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezonu 40 maçta 10 gol - 10 asist gibi çılgın bir performansla tamamlayan Rodrigues son olarak 14 Eylül'de oynanılan Kasımpaşa maçında ağları havalandırmayı başardı. Tecrübeli futbolcu bu sezon forma giydiği 13 resmi karşılaşmada 3 gol atarken, asisti bulunmuyor.

SCHALKE 04: EN AZ PAS YAPAN 3.TAKIM
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3 maç sonunda 5 puanla grubumuzda ikinci sırada bulunan Alman ekibi Schalke 04, üç maçlık sekansta toplamda 1.100 pas denemesi yaparak turnuvanın en az pas yapan üçüncü takımı oldu. Oyun karakteristiğinde geriye çekilen ve kazandıkları toplarla hızlı hücuma çıkan Schalke 04, grup aşamasında Porto - Lokomotiv Moskova ve Galatasaray karşısında toplam 1100 pas denemesinde bulunurken 843 pasta isabet buldu. Gruptaki ilk 3 maçında %45 topla oynama oranına sahip olan Alman ekibinin ceza sahası ve çevresindeki hücum performansı ise ortalamanın üzerinde.. Geride kalan 3 maç sonunda rakip kaleye 41 şut atan Alman ekibi bu şutların sadece 12 tanesinde isabet bulabildi. Maç başına 13.6 şut ortalamasıyla oynayan Schalke 04 takımının turnuvada attığı gol sayısı ise 2. 

Rakip kaleye 41 şut atan Alman ekibinde bu dağılım 6 oyuncu arasında değişiyor. Rakip kaleyi en çok yoklayan isimler 8'er şutla Mark Uth ve Yevhen Konoplyanka olurken, 7 şutla Breel Embolo ve 4 şutla Suat Serdar takım arkadaşlarını takip ediyor. Schalke 04 adına rakip kaleye en çok isabetli şut atan isim ise 3'er şutla Breel Embolo ve Yevhen Konoplyanka. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0