Şampiyonlar Ligi | Yazık oldu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D grubu son maçında Ali Sami Yen'de Porto'yu konuk etti. Cimbom rakibi karşısında çok iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen girdiği net pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 2-3 mağlup ayrıldı. Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmada Schalke 04 sahasında Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup edince takımımız, D grubunu 3. sırada tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı. 

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Mariano, Maicon, Ozan, Nagatomo, Donk, Ndiaye, Fernando, Rodrigues, Feghouli, Eren Derdiyok onbiriyle başladı. Maça iyi başlayan ve topun sahibi olan taraf Galatasaray oldu. Karşılaşmanın 11. dakikasında Feghouli içeriye doğru ortaladı, savunmadan seken topa Eren vurdu. Kaleciden döndü, Rodrigues vurdu, çizgi üzerinde elle oynama geldi. Pozisyonun devamında karşılaşmanın hakemi oyunu durdurup, yardımcılarıyla konuştu ve pozisyonun başlangıcında ofsayt olduğunu tespit etti. 14. dakikada inanılmaz bir gol kaçtı.  Feghouli nefis bir çalım attı, içeriye doğru ortaladı. Eren müsait pozisyonu değerlendiremedi. Bu pozisyonun ardından Eren Derdiyok, Galatasaray'a golü de yedirdi. Alex Telles serbest vuruşta penaltı noktası üzerine ortaladı, Felipe bomboş kafayı vurdu ve top ağlarımızla buluştu. Porto, 0-1 öne geçti. Golün ardından Galatasaray, topun hakimi olsa da pozisyon üretmekte zorlandı. 39. dakikada Mariano’nun müdahalesi sonrasında Oliveira yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Marega, topu ağlara gönderdi ve skoru 0-2 yaptı. İlk yarının sonunda bu kez Galatasaray penaltı kazandı. Ndiaye ara pasını bıraktı, Rodrigues rakibinin müdahalesi sonrası yerde kaldı ve Belaruslu hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Feghouli, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve skoru 1-2'ye getirdi.  İlk yarıda son hücumunda Mariano içeriye doğru ortaladı, Feghouli indirdi. Fernando gelişine vurmak istedi ama vuramadı. İlk yarıda başka gol olmadı ve devre arasına Porto, 1-2 üstün girdi. 

Galatasaray ikinci yarıya Ryan Donk-Henry Onyekuru değişikliği ile başladı. İkinci yarıda da daha üstün taraf Galatasaray'dı. 46. dakikada savunma arkasına atılan topa Eren yetişti, kontrol etti. Ceza sahası dışına çıkarttı, Rodrigues müsait pozisyonda çok ama çok kötü vurdu ve top kalecide kaldı. 56. dakikada yine bir gol kaçtı. Feghouli topu taşıdı, çizgiden içeriye çevirdi. Onyekuru bomboş pozisyonda dışarıya vurdu. Bu pozisyonun hemen ardından Porto, Sergio Oliveria ile skoru 1-3'e getirdi. Golün hemen ardından Eren Derdiyok ile çok net bir fırsat kaçtı. 64. dakikada Garry Rodrigues'in çevirdiği topta Eren Derdiyok bu kez topu ağlara gönderdi ve skoru 2-3 yaptı. Golün hemen ardından Galatasaray, penaltı kazandı. Penaltıda vuruşunda topun başına geçen Feghouli, topu direğe nişanladı ve penaltı kaçtı. 79. dakikada Nagatomo soldan ceza sahasına girdi, içeriye çevirdi. Kimse dokunamadı, savunma uzaklaştırdı. 88. dakikada Feghouli oyundan çıktı, Muğdat oyuna girdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve çok iyi oynadığı karşılaşmada rakibine 2-3 mağlup oldu. Bu sonuçla Galatasaray, D grubunu 4 puanla 3. sırada tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0