STSL | Lige tutunma maçı...

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, lider Başakşehir'e konuk olacak. 15 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak mücadeleyi Ümit Öztürk yönetecek. Karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

BAŞAKŞEHİR DEPLASMANINDA 3 MAÇTIR KAZANAMIYORUZ
Galatasaray, Süper Lig tarihinde Başakşehir ile 21. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 20 karşılaşmada takımımız 10 galibiyet elde ederken, 6 kez rakibine mağlup oldu. Galatasaray'ın Süper Lig tarihinde en az beş maça çıktığı deplasmanlar arasında, kalesinde maç başına en fazla gol gördüğü deplasman takımı Başakşehir (1,9). Bunun yanı sıra Galatasaray deplasmanda oynadığı son 3 maçta da rakibine mağlup oldu. Cimbom bu maçlarda yalnızca 2 gol atabilirken, kalesinde ise 11 gol gördü. 

KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR
Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde sezona çok iyi bir giriş yapan Galatasaray, sakatlıklar ve cezalıların artmasının ardından adeta kontak kapattı. Cimbom, Süper Lig'de oynadığı son yedi maçın birini kazanabildi (4B 2M) ve sadece kazandığı karşılaşmada kalesini gole kapattı. Son üç maçta galip gelemeyen sarı kırmızılılar (2B 1M), en son Şubat-Nisan 2016 arasında ligde bundan daha uzun bir kazanamama serisi yaşamıştı (4B 3M). 

FATİH TERİM 2. DALYA PEŞİNDE
Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi olarak görülen ve sarı kırmızılılarla sayısız kupa kazanan İmparator, Başakşehir deplasmanında galip gelinmesi durumunda 200. lig galibiyetini alacak. Galatasaray'ın başında 308 lig maçına çıkan Fatih Terim, geride kalan karşılaşmalarda 199 galibiyet,  69 beraberlik ve 40 mağlubiyet aldı. Cezası nedeniyle maçı tribünden takip edecek olan tecrübeli teknik adam, 200. galibiyetin peşinde olacak. Fatih Terim, Süper Lig tarihinde bir takımın başında en fazla maç kazanan teknik adam.

TEHLİKELİ İSİM: EDİN VİSCA
Uzun süredir Başakşehir forması giyen Edin Visca, takımının en etkili ismi konumunda bulunuyor. Visca, bu sezon Başakşehir formasıyla çıktığı 15 maçta 5 gol, 7 asist yaptı. Takımın en çok gol atan ve en çok asist yapan ismi olan Bosnak oyuncu, Edin Visca, bu sezon Süper Lig'de yaptığı gol katkılarıyla takımına en fazla puan kazandıran isim (12 puan). Visca, maç başına 2.5 şut ortalaması ile oynarken, 1.5 dribbling ortalamasına da imza attı. Galatasaray'ın, Başakşehir deplasmanında en çok dikkat etmesi gereken isim Visca olacak. 

TAMAM YA DA DEVAM MAÇI
Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda oldukça kötü bir performansa imza atan ve lider Başakşehir'in 8 puan gerisinde kalan Galatasaray, adeta bir tamam ya da devam maçına çıkıyor Sarı kırmızılılar zorlu deplasmandan mağlubiyetle dönmesi durumunda 11 puan geriye düşecek ve ligdeki şampiyonluk şansını çok zora sokacak. Lige tutunmak adına çok kritik olan karşılaşmayı Galatasaray'ın kazanmaktan başka şansı bulunmuyor. Zorlu karşılaşma öncesi öne çıkan bir diğer önemli istatistik ise; Bu sezon Süper Lig maçlarının ikinci yarılarında en fazla gol atan ikinci takım Galatasaray (18), aynı zamanda maçlarının ikinci yarılarında en fazla gol olan ikinci ekip (toplam 30 gol, attığı 18, yediği 12). Başakşehir ise bu alanda ligin sondan ikinci sırasında (toplam 15 gol, attığı 12, yediği 3).

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0