UEL | Benfica'yı yakından tanıyalım!

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında yer aldığı D Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayarak adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdıran Galatasarayımızın son 32 turundaki rakibi Portekiz temsilcisi Benfica oldu. Tıpkı kendisi gibi Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamlayarak 2 numaralı kupaya gelen Portekiz ekibi, sezon öncesi elemelerde de Fenerbahçe'yi turnuvanın dışına itmişti. Teknik direktörlüğünü 48 yaşındaki teknik adam Rui Vitória'nın yaptığı rakibimizi yakından tanıyalım..

Portekiz futbolu denildiğinde akla gelen 3 takımdan birisi olan Benfica, geçtiğimiz sezonu ezeli rakibi Porto'nun yedi puan gerisinde 81 puanla ikinci sırada tamamlayarak 4 senelik şampiyonluk serisini sonlandırmıştı. 2015/16 sezonundan beri teknik direktörlüğünü Rui Vitoria'nın yaptığı başkent ekibi, sezon öncesinde Şampiyonlar Ligi elemelerinde Fenerbahçe'yi iki maç sonunda 2-1, Yunanistan temsilcisi PAOK'u da iki maç sonunda 5-2 mağlup ederek adını gruplara yazdırdı. Bayern Münih, Ajax ve AEK ile birlikte E Grubu'nda yer alan Benfica, grup maçları sonunda 2 galibiyet - 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle toplamda 7 puan toplayarak Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. Bu maçlarda rakip fileleri 6 kez havalandıran Benfica, kalesinde de 11 gol gördü. 

Portekiz Ligi'nde geride kalan 13 hafta sonunda bu karşılaşmalarda 9 galibiyet - 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek topladığı 29 puanla puan tablosunda 4.sırada yer alıyor. Portekiz Kupası'nda  ve Lig Kupası'nda yer aldığı grupta 2 maçtan da galibiyetle ayrılan Benfica, iki organizasyonda da grubunda ilk sırada yer alıyor.

Kadrosunda bir çok genç ve gelecek vaadeden potansiyelli oyuncuları bulunduran Benfica'nın oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor; Odisseas Vlachodimos, Bruno Varela, Mile Svilar - Alejandro Grimaldo, Ruben Dias, Cristian Lema, Andre Gomes, Jardel Vieira, German Conti, Sebastian Corchia, Yuri Ribeiro, Tyronne Ebuehi - Eduardo Salvio, Ferreira da Silva, Erdal Rakip, Alfa Semedo, Adel Taarabt, Franco Cervi, Andrija Zivkovic, Gedson Fernandes, Andreas Samaris, Filip Krovinovic, Gabriel Pires, Ljubomir Fejsa, Luis Miguel Fernandes - Joao Sequeira, Jonas, Haris Seferovic, Castillo Mora, Facundo Ferreyra

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0