ZTK | Galatasaray avantajı eline geçirdi!

Galatasaray'da, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk ayağında Keçiörengücü'ne konuk oldu. Cimbom, genç oyuncularının şov yaptığı karşılaşmayı Atalay Babacan ve Martin Linnes'in golleriyle 2-1 kazanmayı başardı. Ev sahibi Keçiörengücü'nün golünü ise Ziya Şakar attı.

Galatasaray karşılaşmaya  İsmail, Linnes, Maicon, Ahmet, Ömer, Gökay Güney, Celil Yüksel, Atalay Babacan, Yunus Akgün, Garry Rodrigues, Muğdat Çelik ilk onbiriyle başladı. Karşılaşmanın ilk 30 dakikasında daha etkili olan taraf ev sahibi Keçiörengücü oldu. Bu zaman diliminde 2 kez gole yaklaşan Keçiörengücü, bu pozisyonlarda İsmail Çipe'yi geçemedi. 33. dakikada Celil Yüksel'in pasında topla buluşan Atalay Babacan, ceza sahası dışından şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarının sonunda Muğdat Çelik'in pasında ceza sahasında topla buluşan Celil Yüksel, bekletmeden vurdu ancak önce kaleci sonrasında ise savunma araya girdi. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Galatasaray, Atalay Babacan'ın attığı golle devreye 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlaya Galatasaray oldu. 50. dakikada Yunus Akgün'ün pasında topla buluşan Martin Linnes, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. Bu golün hemen ardından ise evsahibi Keçiörengücü'nün golü geldi. Kullanılan köşe vuruşunda Ziya Şakar topu ağlara gönderdi ve skoru 1-2'ye getirdi. 60. dakikada Rodrigues'in harika ters topunda topla buluşan Yunus Akgün'ün vuruşu direkten döndü. 64. dakikada Atalay Babacan oyundan çıktı, yerine Recep Gül oyuna dahil oldu. 76. dakikada Muğdat Çelik sarı kart gördü. 78. dakikada Celil Yüksel yerine Abdussamed oyuna girdi. 86. dakikada Garry Rodrigues yerine Ali Yavuz Kol oyuna girdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray, Keçiörengücü'nü deplasmanda 2-1 mağlup ederek ikinci maç öncesinde avantajı elde etti.  Rövanş maçı 18 Aralık Salı Günü Ali Sami Yen'de oynanacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0