Efe Güven: Tek isteğimiz desteğin katlanarak çoğalması

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın, Canik Belediye’yi 91-68 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından başantrenörümüz Efe Güven, açıklamalarda bulundu. Her rakibe saygı duyduklarını belirten Efe Güven, taraftar desteğinin biraz daha artmasını istediklerini de belirtti. Efe Güven'in açıklamaları şu şekilde...

BU İŞE SAYGI DUYMAMIZ GEREKİYOR
Bugünkü maçla alakalı değerlendirecek çok fazla bir şey yok. Bu maçla ilgili yorum yapmak çok sağlıklı ve doğru olmaz zaten. Bizi mutlu eden tek şey bütün oyuncularımızı oynatıp hepsinde skor katkısı almamız oldu. Bizim için üzücü olan şey zaten kısıtlı bir rotasyonla oynadığımız sezonda Farhiya Abdi’nin sakatlığı oldu. Umarım ciddi bir şey yoktur, ilk gelen bilgilere göre ciddi bir şey olmadığını düşünüyoruz. Yarın çekilecek MR sonrası durumu belli olacak. Bugün bizim için skor ve averaj önemliydi. Bu sezon birçok maçta averaj bizim için gerekli oldu hem EuroCup hem de ligde. Ben özellikle Türkiye ligi özelinde şunu söylemek istiyorum. Birçok takım ekonomik anlamda zor bir dönemde geçiyor buna biz de dahiliz. İnsanların zor durumundan faydalanmak benim spor anlayışıma ve spor kültürüme yakışmayan bir şey. Karşımızdaki insanlara saygı duyuyoruz, çünkü yarın öbür gün aynı durumda biz de bulunabiliriz. Biz de bugünkü maçta ihtiyacımız olan skora ve farka gidebilirdik. Ancak biz tam tersine yaptığımız işe ve karşımızdaki takıma saygı duyarak böyle bir yolu tercih ettik. Bütün sezon da bu şekilde devam ettim. Benim kendi spor kültürümde, anlayışımda ve ahlakımda rakibimiz kötü durumdaysa onları daha kötü duruma sokacak ve onları rencide etmek istemem. Bu bizim işimiz ve bu işe saygı duymamız gerekiyor. 

TEK İSTEĞİMİZ DESTEĞİN KATLANARAK ÇOĞALMASI
Dün Ertuğrul Erdoğan çok güzel söyledi. Bu takımlar gerçekten çok ciddi desteği hak ediyorlar. Sezon başından beri bütün zorluklara rağmen çok iyi mücadele edip efor sarf ediyorlar. Zaten bizim sezon başından beri maçlarımıza gelen çekirdek bir taraftar grubu var. Onlar ne olursa olsun her koşulda armayı destekliyorlar, gönül verdikleri formaya destek oluyorlar. Bizim tek isteğimiz bu desteğin katlanarak çoğalması. Çünkü kadın basketbolunda 200-300 hatta en fazla 400-500 kişi bile çok fazla katkı yapabiliyor. 

Hafta içi çok kötü bir maç oynadık. Fazla bir skor farkıyla döndük, istediğimiz bir skor değildi. Ancak biz bu farkın üstesinden geleceğiz. Tur atlamamız için 16 sayılık bir fark yakalamamız gerekiyor, ne kadar fark gerekiyorsa o farkı yakalayıp bu turu geçeceğiz. Tek isteğim taraftarımızın bize destek olması, bu insanlara arka çıkmaları. Bu sezonun artık sonuna doğru yaklaştık. Elimizdekinin değerini bilmemiz ve en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Unutulmamalı ki biz Galatasaray’ız. Bu formayı taşıyan herkes elinden gelen en iyi mücadele vererek savaşıyor

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0