Emre Taşdemir resmen Galatasaray'da..

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da transferi gerçekleşen ilk isim belli oldu. Bursaspor yönetimi tarafından ligin ilk yarısında kadro dışı bırakılan ve devre arasında sözleşmesi feshedilen 23 yaşındaki Emre Taşdemir ile her konuda anlaşmaya varan kulübümüz genç oyuncu ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 

8 Ağustos 1995 doğumlu olan Emre Taşdemir her ne kadar son iki sezonda gerek sakatlıkları, gerekse takıma geri dönüşlerinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle düzenli olarak forma giyemese de Türk futbolunun gelecek vaadeden isimleri arasında yer alıyordu. Çocuk yaşta futbol hayatına Ankara'da faaliyet gösteren Şekerspor'da başlayan ve 12 yaşında amatör lisansı çıkartılan genç oyuncu, 2009 yılında Ankaraspor (şimdiki adıyla Osmanlıspor) altyapısına geçiş yaptı. Burada kendi yaş kategorisinde milli takım ve bölge karmalarında forma giyen genç savunma oyuncusu, 2010 yılında bedelsiz olarak Ankaragücü'ne transfer oldu. Burada altyapıda çeşitli kategorilerde forma giyen Emre, ekonomik sorunlarla boğuşan ve ciddi bir mali çöküntü içerisinde yer alan Ankaragücü'nde 2012-13 sezonunun devre arasından itibaren A takımda yer almaya başladı.

Teknik direktör Mustafa Kaplan tarafından A takım kadrosunda değerlendirilen genç oyuncu, profesyonel kariyerinin başlangıcını da 1.Lig'de çıktığı Bucaspor karşılaşmasıyla gerçekleştirmiş oldu. Karşılaşmanın 85.dakikasında Gökhan Erdoğan'ın yerine oyuna dahil olan Emre Taşdemir, devam eden sekansta 6 maçta toplamda 156 dakika süre buldu. Genç oyuncu ligin son maçı olan Konyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkarken, sezon sonunda küme düşen Ankaragücü'nün bir sonraki sezon değişmez isimleri arasında yer alacaktı. 2013/14 sezonunda Ankaragücü formasıyla 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Emre, sezon içerisinde çeşitli sakatlıklar geçirmesine karşın tamamı ilk 11'de olmak üzere 25 maçta 7 gol istatistiği ile tamamladı. Ankaragücü play-off turunun yarı finalinde Alanyaspor'a kaybederken Emre Taşdemir sakatlığı sebebiyle forma giyememişti. Sezon başında Galatasaray'a transfer olan Emre Akbaba ise aynı sezonda takımı Alanyaspor'u bir üst lige taşıyan isimlerin başında geliyordu. Sezon sonunda Bursaspor genç oyuncu için Ankara ekibinin kapısını çaldı ve 700bin Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı.

2014/15 sezonunda Bursaspor'a transfer olan genç oyuncu sezonun ilk maçlarında kendisine kadroda yer bulamasa da, teknik direktör Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmaya başladı. Ligin ilk yarısında yalnızca 5 kez Türkiye Kupası maçında forma giyen Emre Taşdemir, ligin ikinci yarısı itibariyle takımdaki yerini aldı. Süper Lig'de ikinci yarıda 13 maçta şans bulan Emre, bu maçlarda ilk 11'de sahaya çıktı ve büyük çoğunluğunda da 90 dakika sahada kaldı. Sezon sona erdiğinde genç oyuncu kupa finalinde Galatasaray'a kaybeden Bursaspor'un bir parçası olurken, sezon da 25 maçta 4 asist istatistikleri ile tamamladı. Aziz Behich'in arkasında ciddi bir rotasyon parçası olan Emre gösterdiği performansla da Milli Takıma seçildi. O dönemin milli takım teknik direktörü Fatih Terim genç oyuncuyu Bulgaristan ile oynanılan karşılaşmada ilk 11'de başlatmıştı.


2015/16 sezonu Emre Taşdemir için oldukça iyi başladı. Bir önceki sezondan gelen yükselen form grafiğiyle birlikte takımın önemli parçalarından birisi olan Emre düzenli olarak forma giydi ve sağ ayak bileğinde dış bağların yırtılması sakatlığını yaşadığı 2016 yılının Nisan ayına kadar büyük bir kısmı ilk 11'de ve 90 dakika olmak üzere 28 maçta 1 gol - 4 asist istatistiklerini elde etti. Emre Taşdemir yükselen form grafiğiyle dikkat çekerken, yaşadığı sakatlık nedeniyle ligin son 5 haftasında forma giyemedi. Orjininde savunmanın solunda oynayan genç oyuncu, sezon içerisinde forma giydiği karşılaşmaların yarısında orta sahanın solunda da görev yaptı. 2016/17 sezonunda sakatlığı sebebiyle çok fazla forma giyemeyen Emre, sezon başında ayağından geçirdiği operasyon nedeniyle 2 ay takımdan uzak kaldı. Emre Taşdemir takımla birlikte Kasım ayında çalışmalara başlarken 2017 yılının Ocak ayında bir kez daha sakatlık sebebiyle takımdan uzak kaldı. Genç oyuncunun sahalara dönüşü Nisan ayını bulurken, Emre Taşdemir kümede kalma savaşı veren Bursaspor'da sadece 7 maçta 243 dakika süre bulabildi.

2016 ve 2017 yıllarında yaşadığı sakatlıklar genç oyuncuyu bir hayli zorluyordu. 2017/18 sezonunda yaz kampında sakatlığı nükseden Emre Taşdemir çok uzun bir süre takımdan ayrı kaldı. Tedavisi için dönemin teknik direktörü Paul Le Guen tarafından önce Fransa'ya, ardından da Katar'a gönderilen genç oyuncu uzun süre forma giyemedi. Ligin ikinci yarısında 28.hafta karşılaşmasında Kasımpaşa maçında ilk 18'de yer bulan Emre, bir sonraki hafta Göztepe karşılaşmasının 55.dakikasında Furkan Soyalp'in yerine oyuna girerek forma hasretine son verdi. Genç oyuncu sezonun son 5 maçlık bölümünde şans bulurken, ligin son haftasında Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Emre Taşdemir sakatlıklarla geçen 2017/18 sezonunda sadece 179 dakika sahada kalabildi. 

2018/19 sezonunda teknik direktör Samet Aybaba tarafından kadroda "yeni transfer" gözüyle bakılan Emre Taşdemir, sezon başında takımla birlikte kampta yer aldı ancak beklenen performansın oldukça uzağında kaldı. Afyon'da gerçekleştirilen kamp çalışmalarının son bölümünde adale sakatlığı sebebiyle takımdan uzak kalan genç oyuncu ligin ilk haftasında Fenerbahçe karşısında 83.dakikada Allano Lima'nın yerine oyuna dahil oldu. Karşılaşmada 7 dakika sahada kalan Emre, hafta içerisinde antrenmanda adalesinden yaşadığı sakatlık sonrasında Kayserispor maçının maç kadrosundan çıkartılırken, teknik direktör Samet Aybaba ve yönetimin raporu doğrultusunda kadro dışı bırakıldı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 23 yaşındaki oyuncu, sezonun ilk yarısını kadro dışı olarak takımdan ayrı antrenman yaparak geçirirken 2019 yılının ilk günlerinde de sözleşmesi feshedildi.

KENDİSİNİ KANITLAMASI GEREKİYOR
Emre Taşdemir'e baktığımız zaman son 2.5 sezonluk durumu dikkate alındığında toplamda 430 dakika sahada kaldığını görüyoruz. Bu kuşkusuz Galatasaray'a transfer olan oyuncunun seviyesini sorgulamak için önemli bir soru işareti.. Ancak sağlık kontrollerinin ardından transfere onay verilmesi, teknik direktör Fatih Terim tarafından oyuncunun rotasyonda düşünülmesi ve işin aslını söylemek gerekirse, sakatlandığı döneme kadar ligin en iyi sol beklerinden birisi olması, gösterdiği ve gelecek vaadettiği performans bu şansın ona tanınmasına alt zemin olarak görülebilir. "İyi bir Emre.." yorumunu yapabileceğimiz isimlerin başında geliyor, yaşadığı sakatlıklar sonrasında.. Sağlıklı bir Emre, gerek potansiyel gerekse yetenek olarak Ömer Bayram'ın önünde yer alır ancak Ömer Bayram'ın gerek dayanıklılık, gerekse istikrar konusunda Emre'nin şuanda fersah fersah önünde olduğunu görüyoruz. Cüzi şartlarda, yerli rotasyona, kulübeye gelecek vaadeden bir katkı.. İyi şartlarla sözleşme imzaladığınızda elden çıkartması da kolay oluyor. Emre'nin kendisine hiç olmadığı kadar iyi bakması, sağlıklı olması ve yeteneklerine ihanet etmeyerek sahada kendisini kanıtlaması gerekiyor.

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Emre Taşdemir'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0