Eurocup Women | Son 16 turuna yükseldik!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup Women playoff turu rövanş maçında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Lointek Gernika Bizkaia ile karşılaştı. İlk maçı 84-69 kaybeden Galatasaray, turu geçmek için en az 16 sayı farkla kazanması gereken karşılaşmayı 76-58'lik skorla kazanmayı başardı ve EuroCup Women'da son 16 turuna yükselmeyi başardı. 

Galatasaray karşılaşmaya Jefferson - Işıl - Abdi - Grigalauskyte - Macaulay ilk beşiyle başladı. Maça fırtına gibi başlayan Sarayın Sultanları, yakaladığı 10-0'lık seri ile rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşünde de iyi oyununa devam eden Galatasaray, ilk çeyreği 25-12 önde kapattı. İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf konuk ekip Lointek Gernika Bizkaia oldu. Farkı eriten konuk ekip, skoru 28-20'ye getirdi. Moriah Jefferson ve Macaulay'ın etkili oyunuyla aradaki sayı farkını yeniden çift hanelere çıkaran Galatasaray, ilk yarıyı 44-31 önde kapattı. 

İkinci yarıya etkili başlayan Galatasaray, skoru 47-31'e getirmeyi başardı. Kritik anlarda Alperi Onar ve Sinem Ataş'ın bulduğu üçlüklerle skordaki üstünlüğünü koruyan Galatasaray, üçüncü çeyreği 60-43 önde kapattı. Son çeyreğe Macaulay ve Işıl Alben'in sayılarıyla 4-0 ile başlayan Sarayın Sultanları, farkı 21'e kadar çıkarttı ve rakibe molayı aldırdı. Mola dönüşünde de Abdi'nin üç sayılık basketiyle skoru 67-43'e getiren Galatasaray, karşılaşmanın devamında oyundan düşünce 5-0'lık seri yedi ve Efe Güven molayı aldı. Skorun uzun süre 68-51'de tıkandığı karşılaşmada, Macaulay'ın orta mesafeli basketiyle Galatasaray rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşünde savunmada sertliği arttıran Galatasaray, hücumda da Macaulay ve Abdi'nin bulduğu sayılarla skoru 73-53'e getirdi. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan son saniyelerde Grigalauskyte'nin bulduğu üç sayılık basketle 20 sayılık farkı koruyan Galatasaray, karşılaşmadan 76-58'lik skorla galip ayrıldı ve EuroCup Women'da son 16 turuna yükselmeyi başardı. 

Takımımızın istatistikleri şu şekilde...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0