Galatasaray kasasına 2 senede 53 milyon Euro!

Geçtiğimiz gün Garry Rodrigues'i Suudi Arabistan ekibi  Al-İttihad'a 10 milyon 250 bin Dolar karşılığında satan Galatasaray, son iki yılda sattığı oyunculardan iyi bir gelir elde etti. Sarı kırmızılı kulüp son yıllarda sattığı oyunculardan kasasına 53 milyon Euro'yu koydu. Bu süreçte Galatasaray'ın en yüksek gelir elde ettiği isim ise Badou Ndiaye oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; UEFA'nın finansal fair play kriterleri çerçevesinde transferde dengeli hareket etmek zorunda olan sarı-kırmızılı kulüp, son iki sezonda futbolcu satışı ve kiralamasından 53 milyon avro geliri kasasına koydu.

Galatasaray, bu sürede Badou Ndiaye'nin Stoke City'e satışından 16 milyon Euro, Bruma'nın Leipzig'e satışından 13 milyon 250 bin Euro, Garry Rodrigues'in satışından 9 milyon Euro, Bafetimbi Gomis'in Al Hilal'e satışından 6 milyon Euor, Luis Cavanda'nın Standart Liege satışından 2.9 milyon Euro, Lukas Podolski'nin Vissel Kobe'ye satışından 2.6 milyon Euro, Semih Kaya'nın Sparta Prag'a satışından 2 milyon Euro, Lionel Carole'n Strasbourg'a satışından 1.1 milyon Euro ve Cenk Gönen'in Malaga'ya satışından 200 bin Euro gelir sağladı ve kasasına 53 milyon Euro'yu koydu. 

En yüksek gelir Ndiaye'den
Galatasaray, son iki sezonda en yüksek bonservis bedelini Senegalli futbolcu Badou Ndiaye'nin satışından aldı. Senegalli oyuncu, geçen sezonun devre arasında 16 milyon avro karşılığında İngiltere'nin Stoke City ekibine gönderildi.

Galatasaray, satışından önemli bir kazanç sağladığı Ndiaye'yi bu sezon başında 750 bin avro karşılığında kiralık olarak tekrar kadrosuna kattı.

Bu dönemde Ndiaye'den sonra en yüksek gelir Armindo Bruma'nın transferinden kazanıldı. Alman ekibi Leipzig, Portekizli oyuncu için sarı-kırmızılı kulübe bonservis bedeli ve ek ödemelerle toplamda 13 milyon 250 bin avro verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0