Göztepe karşısında üçlüye dönüş..

Galatasaray'da kart cezalısı Younes Belhanda'nın yokluğunda teknik direktör Fatih Terim, sistem değişikliğine gitme kararı verdi. Geçtiğimiz hafta iç sahada oynanılan Ankaragücü karşılaşmasında Belhanda'yı merkezde oynatan Terim, bu kez üçlü savunmaya dönecek. 

Savunmada Marcao ve Maicon'un yanına Ryan Donk veya Semih Kaya'yı monte edecek olan Fatih Terim, orta sahanın merkezinde Fernando Reges ve Badou Ndiaye, kanatlarda Sofiane Feghouli ve Henry Onyekuru, tek forvet olaraksa Sinan Gümüş'e yer verecek. Kanat bekleri olarak ise Mariano ile Linnes görev alacak.

3-5-2 sisteminde Feghouli ve Onyekuru'nun farklı ve ekstra özelliklerinden faydalanmayı amaçlayan Terim'in, hücum hattında Onyekuru'yu Sinan Gümüş'e daha yakın, Feghouli'yi ise merkeze daha çok gelerek oyun kurucu gibi kullanmayı planladığı öğrenildi. Fatih Terim'in alternatif plan olarak geçen hafta kullandığı taktiği, Selçuk İnan ile de denediği kaydedildi. Bu şekilde Göztepe'ye karşı hem dirençli ve kalabalık bir orta saha, hem de kademeli bir savunma anlayışı oluşturacak olan deneyimli teknik adamın, galibiyete inandığı ifade edildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0