KBL | Derbiyi kaybettik..

Galatasaray kadın basketbol takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi on altıncı hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi ağırladı. Takımımız sahadan 60-68’lik mağlubiyet ile ayrıldı. Baştan sona büyük bir çekişme içerisinde geçen derbide, karşılaşmanın hakemleri özellikle son çeyrekte çaldıkları saçma düdüklerle oyunun önüne geçti.
Takımımız karşılaşmaya Işıl Alben, Alperi Onar, Farhiya Abdi, Monika Grigalauskyte, Victoria Macaulay beşiyle başladı. Takımımız karşılaşmadaki ilk sayılarını Farhiya Abdi’nin basketiyle buldu. İlk dakikalarda savunmada rakibini durdurmakta zorlanan takımımız, Victoria Macaulay ve Monika Grigalauskyte ile sayılar bulsa da karşılaşmanın ilk dört buçuk dakikasını 6-13 geride geçti. İlerleyen anlarda Farhiya Abdi’nin faul çizgisinden ürettiği sayılarla skoru 8-13’e getirdi ve taraflar çeyreğin bitmesine 04:52 kala gidilen hakem molasına bu skor ile girdi. Mola dönüşü savunmadaki sertliğini arttıran takımımız, Moriah Jefferson’ın bulduğu basket faul sonrası Monika Grigalauskyte ile skor üreterek 15-13 öne geçti ve çeyreğin son üç dakikasına girilirken rakibimizin molası geldi. Mola dönüşü iki takım da skor üretmekte zorlandı. Çeyreğin son 40 saniyesine girilirken bulduğu üç sayılık basketle öne geçen konuk ekibe takımımız İnci Güçlü’nün iki sayılık basketiyle cevap verdi ve ikinci çeyreğe takımımızın 17-16’lık üstünlüğüyle girildi. İkinci çeyrekteki ilk sayılarını İnci Güçlü’nün basketiyle bulan takımımız, savunmada rakibini yavaşlatmakta zorlandı ve konuk ekibin yakaladığı 2-8’lik seriye engel olamadı. (19-24) İlerleyen dakikalar iki takımın karşılıklı basketleriyle geçilirken bu dönemde 4 sayı kaydeden Moriah Jefferson takımımız adına skor yükünü çeken isim oldu. Devrenin bitmesine 06:18 kala başantrenörümüz Efe Güven’in aldığı molaya konuk ekibin 23-28’lik üstünlüğüyle girildi. Mola dönüşü rakibinin faul çizgisinden bulduğu sayıya takımımız, Monika Grigaluskyte ile bulduğu üç sayılık basket ile cevap verdi ve devrenin bitmesine 02:28 kala gidilen Fenerbahçe molasına 26-29’luk skor ile girildi. Mola dönüşü takımımız Alperi Onar ile skor üretse de rakibinin bulduğu 2 sayılık baskete engel olamadı ve taraflar soyunma odasına konuk ekibin 28-31’lik üstünlüğüyle girdi. 
İkinci yarının ilk dakikalarında takımımız skor üretmekte zorlanınca konuk ekip 0-4’lük bir seri yakaladı ve başantrenörümüz Efe Güven çeyreğin bitmesine 08:29 kala molasına başvurdu. (28-35) Mola dönüşü rakibinin basket faul ile ürettiği üç sayıya Alperi Onar’ın turnikesiyle cevap veren takımımız, ilerleyen dakikalarda Farhiya Abdi ve Alper Onar’ın üç sayılık basketleriyle skoru 36-39’a getirdi ve çeyreğin yarısı geçilirken konuk ekibin molasına gidildi. Mola dönüşü Moriah Jefferson arka arkaya bulduğu 4 sayı ile takımımız tekrar öne geçti. (40-39) Öne geçtikten sonra takımımız rakibinin bulduğu üç sayılık baskete engel olamasa da Victoria Macaulay’ın turnikesi ve Farhiya Abdi’nin üç sayılık basketiyle cevap vermesini bildi ve çeyreğin son üç dakikasına 45-43’lük üstünlükle girdi. Periyodun son dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlansa da Sinem Ataş’ın üç sayılık basketiyle skordaki üstünlüğünü korudu ve final periyoduna takımımızın 48-47’lik üstünlüğüyle girildi. Karşılaşmanın son çeyreğine yakaladığı 0-7’lik seri ile daha iyi başlayan taraf konuk ekip oldu ve başantrenörümüz Efe Güven mücadelenin bitmesine 8 dakika kala molasına başvurdu. (48-54) Mola dönüşü takımımız Victoria Macaulay’ın basketiyle farkı 4 sayıya kadar indirse de konuk ekibin yakaladığı 0-6’lık seriye engel olamayınca karşılaşmanın bitmesine 04:33 kala skor 50-60’a geldi. Victoria Macaulay ve Alperi Onar’ın basketleriyle skoru 53-60’a getiren takımımız, karşılaşmanın son üç dakikası içerisinde rakibinin faul çizgisinden bulduğu sayılara Monika Grigalauskyte’in turnikesiyle cevap verdi. (55-62) Ancak konuk ekip karşılaşmanın son bir dakikasına girilirken yakaladığı 0-4’lük seri ile skoru 55-66’ya getirdi. Takımımız, karşılaşmanın son dakikası içerisinde Victoria Macaulay, Moriah Jefferson ve Işıl Alben ile sayılar bulsa da geri dönüş çabaları yeterli olmadı ve sahadan 60-68’lik mağlubiyet ile ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0