Semih Kaya resmen Galatasaray'da!

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da savunmaya bir takviye daha gerçekleştirildi. Genç stoper Ozan Kabak'ın ayrılması sonrasında teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Sparta Prag takımında forma giyen 28 yaşındaki Semih Kaya'yı renklerine bağladı. Sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek olan Semih için herhangi bir kiralama bedeli ödenmezken, tecrübeli oyuncuya da 3 milyon 760bin TL ödenecek.

Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda ara transfer döneminin başında Serdar Aziz'i kadro dışı bırakan ve satış listesine koyan Galatasaray, bu oyuncunun yerini Brezilyalı genç savunmacı Marcao ile doldururken; geçtiğimiz günlerde takımdan ayrılan Ozan Kabak'ın yerini de geçen sezon Sparta Prag'a transfer olan Semih Kaya ile doldurdu. Galatasaray altyapısından yetişen ve 11 yıl forma giydikten sonra geçtiğimiz sezon başında 2 milyon Euro bonservisle birlikte Sparta Prag takımının yolunu tutmuştu. Çekya ekibinde geçirdiği 1.5 yıllık sürede yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle düzenli olarak forma şansı bulamayan tecrübeli savunmacının geri dönüşünde kuşkusuz Fatih Terim önemli bir rol oynuyor. Bugünlerin "tecrübeli" stoperi, 2012 yılında altyapıda gönderilmesi beklenen genç isimlerin başında gelirken teknik direktör Fatih Terim tarafından Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti olan takımın değişmez ismi haline gelmişti. Galatasaray formasıyla 202 resmi maça çıkan Semih Kaya, bu süre zarfında 4 lig - 3 kupa ve 5 kez de Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Galatasaray altyapısından yetiştikten sonra 2012 yılında teknik direktör Fatih Terim tarafından A takıma monte edilen ve aralıksız 5 sezon takımın değişmez parçalarından birisi olan Semih Kaya, geçtiğimiz 2017-18 sezonu öncesinde Sparta Prag kulübüne transfer olmuştu. Çekya ekibinde takımın en çok kazanan ismi olmasına karşın yaşadığı sakatlıklar nedeniyle forma giyemeyen Semih, düzenli süre bulamaması nedeniyle kulüpten ayrılma kararı almıştı. Sparta Prag'da forma giydiği ikinci maçı olan ligin ilk haftasındaki Bohemians 1905 karşılaşmasının 45.dakikasında ayak tarak kemiği kırılan ve sakatlığı sebebiyle sezonun ilk yarısını kaçıran Semih Kaya, ligin 16.haftasındaki Mlada Boleslav maçının 89.dakikasında oyuna dahil olarak sakatlıktan dönmüş oldu. Sezon sonuna kadar rotasyonun bir parçası olan ve zaman zaman ilk 11'de süre bulan Semih ilk sezonunda 9 maçta 630 dakika sahada kalmayı başardı. 2018/19 sezonunun ilk yarısında ilk 12 maçta düzenli olarak forma giyen ve 90 dakika sahada kalan tecrübeli savunmacı, 13.hafta oynanılan FC Zlin maçıyla birlikte yedek kulübesine oturdu. Teknik direktör Zdenek Scasny tarafından kadroda düşünülmeyen Semih Kaya ligin ilk yarısında son bir kaç maçta da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sezonun ilk etabında 3'lü savunma tercih eden Scasny yönetiminde tüm maçlarda forma giyen Semih, sezon ortasında formasyonun 4-4-2 olarak değişmesi sonrasında 24 yaşındaki Uros Radakovic ve 33 yaşındaki Costa Nhamoinesu'nun arkasında bekledi.

FCN Blog ailesi olarak Semih Kaya'ya evine hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0