STSL | Şampiyon olduğumuz yerdeyiz!

Spor Toto Süper Lig'te geçtiğimiz hafta sahasında Ankaragücü'nü 6-0 mağlup eden Galatasaray, ligin 19. haftasında Göztepe'ye konuk olacak. 26 Ocak Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak mücadeleyi Bülent Yıldırım yönetecek. Sarı kart cezalısı olan Younes Belhanda'nın oynayamayacağı karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA
İki ekip lig tarihinde toplam 53 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 29'unu Galatasaray kazanırken, 11 kez rakibine mağlup oldu. İki takımın ligde oynadığı son 24 maçın 18'ini Galatasaray kazandı. Göztepe'nin ev sahipliğinde oynanan mücadelelerde ise Galatasaray 13, Göztepe 8 kez galip geldi. Geçtiğimiz sezonun son haftasında İzmir'de oynanan karşılaşmayı Galatasaray, Gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 kazanmış ve 21. şampiyonluğuna ulaşmıştı. 

Ayrıca teknik direktörümüz İmparator Fatih Terim, teknik direktör olarak Süper Lig'de Göztepe ile oynadığı yedi maçı da kazandı. Fatih Terim'in Süper Lig kariyerinde Göztepe'den daha fazla maç oynayarak yüzde 100'lük galibiyet oranı yakaladığı tek rakibi Dardanelspor (6 maç).

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen'de oynanan mücadeleyi Galatasaray, Henry Onyekuru'nun attığı golle 1-0 kazanmayı başarmıştı. 

FORVET YOK
Sezon başından bu yana forvet eksikliği yaşayan ve Ankaragücü maçında da forvetsiz sahaya çıkan Galatasaray, bu eksiğini hala kapatamadı. Geçtiğimiz hafta Alan ve Pato transferleri için Dubai'ye giden Abdurrahim Albayrak ve Şükrü Hanedar buradan elleri boş döndüler. Ocak ayında forvet transferi yapılacağının garantisini veren Galatasaray yönetimi, hala bu transferi bitiremeyerek beceriksizliğini ortaya koyarken, Ankaragücü maçının ardından Göztepe maçında da Galatasaray'ın forvetsiz oynamasına sebep olarak takımı zor duruma soktular. 

KRİTİK SÜREÇ
Spor Toto Süper Lig'de lider Başakşehir'in 6 puan gerisinde bulunan Galatasaray, ligde önce Göztepe sonrasında da Alanyaspor'a konuk olacak. Cimbom, bu karşılaşmalarda puan kaybı yapması durumunda lige havlu atabilir. Şampiyonluk açısından son derece kritik olan bu iki karşılaşmadan Galatasaray'ın galibiyetle ayrılması çok önemli olacak. 

İMPARATOR GERİ DÖNDÜ
Spor Toto Süper Lig'te 11. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 10 maç ceza alan İmparator Fatih Terim, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Boluspor maçında bu cezasını tamamladı. İmparator, Göztepe deplasmanında takımın başındaki yerini alabilecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0