STSL | Şampiyonluk zor ama imkansız değil..

Süper Lig'in 19.haftasında Galatasaray deplasmanda İzmir temsilcisi Göztepe'nin konuğu oldu. Fatih Terim'in uzun bir aradan sonra kulübeye döndüğü ve saha şartlarıyla birlikte oldukça zorlandığı karşılamada 72.dakikada Sinan Gümüş'ün attığı tek golle 3 puanı hanesine yazdıran Galatasaray, zirve takibini de sürdürmüş oldu.

Galatasaray geçen haftaya göre kart cezalısı Belhanda yerine Selçuk değişikliği hariç aynı kadroyla sahada yer aldı. Zeminin pirinç tarlasından farklı olmaması sebebiyle 2-3 pas üst üste yapılamaması üzerine iki takımda uzun toplarla geriden çıkarak oyuna başladı. İlk yarıda Galatasaray'ın kendi yarı sahasının sağ kenarında gölet oluşması Mariano'nun çıkışlarını büyük ölçüde etkiledi ve Mariano ilk yarı boyunca pek etkili olamadı. Selçuk böyle zeminlerde çokça oynamış olduğu için Galatasaraylı futbolcular alışana kadar en doğru oyunu oynamaya çalışan isim oldu. Böyle bir zeminde topu yere indirmenin faydadan çok zararı oluyor. Selçuk bu sebeple oldukça fazla uzun top atmaya çalıştı ve bunlarda da başarılı oldu. Merkezden savunma arkasına atılan toplara Onyekuru, Sinan ve Feghouli gibi isimlerle hareketlenen Galatasaray aradığı golü bulamadı ancak pozisyon olarak beklentilerin üzerinde bir devre geçirdi. Terim'in öğrencileri ilk yarı boyunca her ne kadar iyi futbol oynamamış olsa da son vuruşlarda az becerikli olabilse, soyunma odasına önde girebilirdi. 

İkinci yarıda Galatasaray'ın sahaya alışkanlığı biraz daha artmıştı. Fernando'nun, Ndiaye'nin de tıpkı Selçuk gibi uzun toplar denemeye başladığını gördük. Böyle zeminlerde mücadele etmenin önemi oldukça fazla.. Sezonun ikinci yarısına iyi başlayan Ndiaye fiziksel mücadelenin üst düzey olduğu bu maçta maçın en iyilerinden biri oldu. İkinci yarıda Mariano'nun daha kuru tarafa geçişi hücuma daha fazla katkı vermeye başlamasına sebep oldu, keza gol de Mariano'nun bindirmesi sonucu geldi. Feghouli'nin sağ tarafta ısrarla Mariano'yu beklemesi ve tecrübeli Brezilyalının altı pasa sert yolladığı topta savunmanın da hata yapmasıyla Galatasaray, Sinan Gümüş'ün golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra geriye yaslanıp kontra atak oyununa dönen Galatasaray son 18-20 dakikada korkulu rüyalar görse de 3 puanı almasını bildi. Onyekuru'nun son vuruşlardaki becerikli olmayışı farkın artmasına da engel olunca maçın sonucu 1-0 oldu. Nijeryalı genç oyuncu zorlu zemin şartlarına rağmen savunma arkasına yaptığı koşularla kaleciyle karşı karşıya birden fazla pozisyonu değerlendiremedi.

Galatasaray, sezonun ikinci yarısında önce sorunlarla boğuşan Ankaragücü ile dün ise zeminin futbol oynamaya müsait olmayan sahada Göztepe ile mücadele etti. Takımın oyun olarak nerede olduğunu hala tam kestiremiyoruz ama görünen bir şey var ki Galatasaray fizik olarak sezonun ilk yarısına oranla daha iyi durumda. Geçen hafta basın toplantısında Hasan Şaş her ne kadar Bartali'nin antrenman metodlarının etkisini görmek için 15-20 gün sonrasını işaret etse de fizik mücadelenin çok önemli olduğu bu maçta eksiklik hissetmedi. Bu durum galibiyeti getiren etkenlerin başında geliyordu. 6 puanlık farkı göz önüne alırsak Galatasaray'ın artık hata yapma şansı hiç yok. Her maçı final maçı olan Galatasaray, belkide sezonun erken final maçını forveti olmadan geçti. Ancak bu şekilde devam etmeyeceği aşikar. Marcao geride kalan 2 maçta da geçer not alıyor olsa da Maicon ile birlikteliği oldukça sıkıntılı. Galatasaray halen 2 forvet ve 1 tane Maicon'dan iyi stopere ihtiyacı var. Şampiyonluğun çok zor olduğu gerçeği ise halen değişmedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0