STSL | Sezonun 2. yarısı başlıyor

Galatasaray, 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 18. haftasında MKE Ankaragücü’nü ağırlayacak. 19 Ocak Cumartesi günü saat 19.00'da Ali Sami Yen'de oynanacak olan karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek. Karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA
Galatasaray, altı senelik aranın ardından Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Ankaragücü ile daha önce 122 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 78 galibiyet elde ederken, 21 kez maçlar berabere sonuçlandı. Başkent ekibi sahadan 23 kez gülerek ayrılan taraf oldu. Ankaragücü'nün Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği takım Galatasaray (184). Galatasaray'ın ise Süper Lig tarihinde en fazla gol attığı takım Ankaragücü. Bunun yanı sıra Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Ankaragücü ile Süper Lig'de oynadığı 14 maçın hiçbirinde yenilmedi (12G 2B) ve son dokuz maçını kazandı. İki ekip arasında sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan karşılaşmayı Galatasaray, 3-1 kazanmıştı.

İÇ SAHADA YENİLMEZLİK SERİSİ SÜRÜYOR 
İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, bu performansına bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Cimbom, Ali Sami Yen'de oynadığı son 28 maçı kaybetmedi ve 23 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 72 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 19 gol gördü. Galatasaray, Süper Lig'de iç sahada devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi. 

Süper Lig tarihinde Ankaragücü'nü konuk ettiği 47 maçın 43'ünde gol sevinci yaşayan Galatasaray, Şubat 1991'den bu yana oynadığı 21 iç saha karşılaşmasında da rakibine gol atmayı başardı (toplam 52 gol).

FORVET TRANSFERİ HALA YAPILAMADI
Sezon başından bu yana forvet eksikliği yaşayan Galatasaray, bu eksiğini hala kapatamadı. Alan Carvalho, Demba Ba, Benjamin Tetteh gibi isimleri gündeminde tutan Galatasaray, Ankaragücü karşısında forvetsiz mücadele edecek. Sezon başından bu yana hala 1 tane forvet transferi yapamayan basiretsiz Galatasaray yönetimi, forvet transferi sorulduğunda ise utanmadan ''biz de merak ediyoruz'' cevabını veriyor. Ara transfer döneminin kapanmasına 13 gün kala Mustafa Cengiz yönetimi, bu bölgeye 2 forvet transferi mi yapacak yoksa utanmadan gülerek ''Fatih Hocamın sürprizleri bitmez'' açıklaması mı yapacak hep birlikte göreceğiz. 

KADRODA DEĞİŞİM
Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosunda önemli bir değişime gitti. Fatih Terim'in isteği doğrultusunda Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'u kadro dışı bırakan sarı kırmızılılar, Garry Rodrigues'i Al Ittihad kulübüne 10 milyon Euro karşılığında satarken, Ozan Kabak'ı da 11 milyon Euro karşılığında Stuttgart'a sattı. Galatasaray, Marcao'yu 4 milyon Euro karşılığında kadrosuna katarken, bonservisi elinde bulunan Emre Taşdemir'i de kadrosuna kattı. 

KONDİSYONER DEĞİŞTİ, HAZIRLIK MAÇLARINDA GALİBİYET ALINAMADI
Sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarına İstanbul'da başlayan Galatasaray, ikinci etap çalışmaları için Antalya'ya gitti ve burada kampa girdi. Sarı kırmızılılar, sezonun ikinci yarısına İtalyan kondisyoner Alberto Bartali ile hazırlanırken, Yasin Küçük de görevine devam etti. Galatasaray, devre arasında yaptığı hazırlık maçlarında ise galibiyet alamadı. Antalya'da oynanan hazırlık maçında Eskişehirspor ile karşılaşan Cimbom, rakibi ile 3-3 berabere kaldı. İkinci hazırlık maçında Almanya'da Leipzig ile karşılaşan Galatasaray, bu karşılaşmada da rakibiyle 1-1 beraber kaldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0