STSL | Zorlu deplasmanda kritik 3 puan!

Galatasaray, ligin ikinci yarısının ikinci maçı olan 19.haftasında Göztepe'ye konuk oldu. Şiddetli yağmurun etkisiyle bozulan zeminde iki takım da 90 dakika boyunca zorlanırken kazanan Sinan Gümüş'ün tek golüyle Galatasaray oldu ve böylece puanını 35'e çıkartıp şampiyonluk yolundaki iki rakibi Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir'in birbirleriyle oynayacağı haftada cebine önemli bir üç puan koydu.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Martin Linnes - Marcao - Maicon - Mariano, Fernando - Selçuk İnan - Badou Ndiaye, Henry Onyekuru - Sofiane Feghouli ve Sinan Gümüş ilk on biri ile maça başladı. Maçtaki ilk tehlike Muslera'nın hatası sonrası 8.dakikada meydana geldi. Muslera, kale çizgisi üzerinde çalım atmak isterken Jerome topa dokundu, top az farkla direk dibinden dışarıya çıktı. Maçın 25 dakikası geride kalırkeni yağmur da şiddetini arttırınca, saha zemini çok ağır bir hal aldı. 28.dakikada Onyekuru rakip kaleye bir şut gönderdi ancak Beto topa sahip oldu. 32.dakikada kazanılan serbest vuruşta Selçuk'un ortasında Maicon topu ağlarla buluşturdu ancak karar ofsayt. 35.dakikada, Sinan'ın sol kanattan çevirdiği topta Feghouli gelişine vurdu ancak top dışarıya gitti. İlk yarının kalan dakikalarında iki takım da golü bulamayınca ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

Göztepe'nin atağında Jerome ve Maicon'un hava topu mücadelesinde top Maicon'un eline çarptı. VAR incelemesi sonrası maçın hakemi Bülent Yıldırım skandal bir kararla penaltı noktasını gösterdi ancak Borges penaltı vuruşundan yararlanamadı. 60.dakikada Feghouli'ye yapılan faul sonrası tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandık. Topun başına geçen Selçuk İnan etkisiz bir vuruş yaptı, top Beto'da kaldı. 64.dakikada Linnes ceza sahası içinde yerde kaldı, ancak maçın hakemi Bülent Yıldırım VAR'a başvurmadı ve pozisyona devam kararı verdi. 72.dakikada Mariano'nun yerden ortasında savunmadan seken topu Sinan tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın kalan bölümünde Galatasaray skoru korudu ve çok kritik İzmir deplasmanından kayıpsız döndü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0