Yolun açık olsun Ozan Kabak!

Mardinli bir ailenin ikinci çocuğu olarak 2000 yılında Ankara'da dünyaya gelen Ozan Kabak, kısa sürede gösterdiği başarılı performansla Galatasaray kulüp tarihinin en yüksek 4.bonservis bedeline imza atarken; Bundesliga ekibi VfB Stuttgart'ın da kulüp tarihinin en pahalı transferi olmayı başardı. 11 yaşında girdiği Florya'nın kapısından buruk ama gururlu bir şekilde uğurlanan Ozan hiç kuşkusuz büyük bir başarı öyküsüne sahip olacağı kariyerinin ilk cümlelerini yazıyor..

3 YIL BOYUNCA, GÜNDE 3 SAAT TRAFİK
2011 yılında Silivrispor altyapısında görev yapan antrenör Uğur Alper, eski dostu Galatasaray altyapısı sorumlusu Nedim Yiğit'i arar ve bir gün mutlaka Ozan Kabak'ı izlemesi gerektiğini söyler. Ozan'ı izlemeye gelen Nedim Hoca, genç ismin ailesiyle tanışır ve mutlaka Florya'ya beklediğini iletir. Cezaevi müdürü olarak görev yapan Ozan Kabak'ın babası, oğlunun elinden tutar ve 11 yaşında Florya'ya getirir. Deneme antrenmanlarındaki başarılı performans Ozan'a her çocuğun hayali olan Galatasaray altyapısının kapılarını ardına kadar açar ancak bir sorun var, Ozan daha 11 yaşında ve ailesi Silivri'de oturuyor! Florya'ya yaklaşık mesafe, 50 km. İlk iki sene Silivri- Florya arası mekik dokuyan Ozan, babasının tayini Tekirdağ'a çıkınca pes etmedi ve yaklaşık 100 km mesafeyi bir buçuk sene boyunca gidip geldi. Sadece hayalleri için.. Galatasaray'da futbolcu olabilmek için. Ancak bunun yanında eğitimini aksatmadı ve eşine az rastladığımız bir olaya imza attı. Oldukça başarılı bir öğrenci olan genç oyuncu liselere giriş sınavında aldığı yüksek puanla Beylikdüzü'ndeki Yaşar Acar Fen Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Bunun üzerine de Florya'da yatılı olarak kalmaya başladı, ailesinden kopmak zorundaydı. Kariyeri de buradan sonra şekillendi, bir nevi dönüm noktasıydı.

Fen Lisesi'de okuduğu sırada Florya'da yatılı kalmaya başlayan Ozan hem futbola hem de eğitimine daha fazla odaklanabilme şansı buldu. Geçmiş yıllarda günde en az 3 saatini yollarda geçiren genç oyuncu önce U14, ardından U15 ve U17 milli takımlarına davet edildi. Galatasaray akademisinde de basamakları tabir-i caizse ikişer ikişer çıkan Ozan, geçen sezon başında kendi yaş kategorisinde önce Dünya Kupası ardından da Avrupa Şampiyonası oynadı. Gösterdiği performansla Avrupalı antrenörlerin dahi dikkatini çekti, UEFA'nın en yetenekli oyuncular listesinde yerini aldı. 2017 yılında teknik direktör Igor Tudor'un sezon başı kamp kadrosunda düşünmediği ve dönemin altyapı sorumlusu Emrah Bayraktar'ın raporu doğrultusunda Badou Ndiaye transferinde 'gönderilecek gençlerden birisi' olarak bulunan Ozan Kabak dönemin sportif direktörü Cenk Ergün'ün yoğun uğraşları sonucunda o isimler arasından çıkartıldı. Senegalli oyuncunun transferi sırasında Osmanlıspor'a bedelsiz gönderilecek genç oyuncular arasında bulunan Ozan'ın yanı sıra Atalay ve Recep Gül'ün isimleri yazıyordu ancak o isimler sonradan Barış Zeren ve Ali Ülgen olarak değişti. U17 Milli takımda gösterdikleri performansla birlikte Yunus Akgün, Recep Gül, Atalay Babacan, Gökay Güney, Celil Yüksel, Abdussamed Karnuçu gibi isimlerle profesyonel sözleşmeye imza attı. 

FATİH TERİM ETKİSİ: OZAN KABAK, 18 MAÇTA 17 KEZ İLK 11'DE!
2018 yılının Mayıs ayında şampiyonluğa koşan Galatasaray'da, ligin 33.haftasında bir genç isim parlamaya başladı. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan Malatyaspor karşılaşmasının son dakikalarında Ryan Donk'un yerine alkışlarla ve büyük bir uğultuyla oyuna dahil olan Ozan kariyerinde yepyeni bir sayfa açıyordu. Teknik direktör Fatih Terim'in bizzat ilgilendiği ve takip ettiği, gelişimini kademe kademe izlediği Ozan artık A takımın bir parçasıydı. 2018-19 sezonu öncesinde milli takım turnuvalarında üstüste oynayan ve sakatlanan genç oyuncu, her ne kadar sezon öncesi kampını kaçırsa da teknik direktör Fatih Terim'in ondan beklentileri bir hayli fazlaydı. Hatta ve hatta, sezon öncesi röportajında "keşke sakatlığı olmasaydı da Ozan'ı da burada görseydim, savunma planlarımızı baştan değiştirebilirdik" dediği genç oyuncuya forma vermesi de uzun sürmedi. İmparator Terim, iç sahada 4-0 kazanılan Alanyaspor maçının son 4 dakikasında Fernando'nun yerine Ozan Kabak'a şans verirken, ligin 5.haftasında Kasımpaşa karşısında genç oyuncuyu onbirde sahaya sürdü. Sezonun ilk yarısında 14 kez Süper Lig, 4 kez de Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 18 maçta sahaya çıkan Ozan Kabak bu karşılaşmaların 17'sinde 90 dakika sahada kaldı. 

Alınan sonuçlar bir kenara dursun, sahadaki duruşu ve özverili mücadelesiyle Galatasaray taraftarının daima alkışladığı isimlerden birisi olan genç oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği dikkat çekici performans sonrasında da UEFA tarafından geleceğin en iyi oyuncularına aday olarak gösterildi. 2017 yılında profesyonel sözleşmeye imza attığında, sözleşmesinde yer alan "7.5 milyon Euro bedelle serbest kalır" maddesi bulunan Ozan Kabak, sadece 4 aylık performansıyla ve 18 maçlık gösterisi sonrasında Almanya ekibi VfB Stuttgart'ın yolunu tuttu. Galatasaray tarihinin en yüksek bonservis bedellerinden birisine imza atan Ozan, yeni takımının ise transfer rekorunu kırdı. Daha yüksek bir bonservis bedeli alınabilir miydi, yoksa sözleşmesi revize edilerek uzun süre tartışılan madde kaldırılabilir miydi, bilinmez.. Galatasaray akademisinin Türk futboluna ve bundan sonra Avrupa futboluna gururla sunduğu bir isim olan Ozan hiç kuşkusuz tüm Galatasaraylıların desteğini arkasına alacak. Almanya'da kümede kalma savaşı veren Stuttgart gelenekleri olan, genç oyunculara yatırım yapabilen ve en önemlisi forma şansı tanıyan önemli bir kulüp. Okuduğu fen lisesinde hem İngilizce, hem de Almanca eğitim alan Ozan'ın önünde büyük bir şans var. Ozan'ın düzenli forma giydikten sonra kariyerinde daha büyük bir transfer yapmaması yada hep hayalini kurduğu Premier Lig'e gitmemesi hiç zor görünmüyor. 

Yolun ve şansın açık olsun Ozan.. Allah sakatlıklardan korusun!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0