CEV Cup | Yarı final için büyük avantaj..

2019 CEV Cup'ta dörtlü finallerde mücadele eden Galatasaray HDI Sigorta kadın voleybol takımı, çeyrek final turunun ilk maçında Romanya temsilcisi CSM Volei Alba Blaj’ı evinde ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ataman Güneyligil'in öğrencileri, rakibine set vermeden 3-0'lık skorla sahadan galip ayrılırken, yarı final için büyük bir avantaj elde etti.

Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleye takımımız Meryem Boz, Aslı Kalaç, Çağla Akın, Hande Baladin, Gizem Karadayı ve Charlotte Leys altısıyla başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette takımımız 16-13 öne geçtiğinde Alba Blaj mola hakkını kullandı. Sette 23-21 üstünlüğümüz devam ederken Ataman Güneyligil molaya başvurdu. Molanın ardından serviste etkili olan takımımız seti 25-23 üstün tamamlayarak rakibi karşısında 1-0 öne geçti.

İkinci sete de iyi başlayan takımımız 6-4 öndeyken rakibimiz molaya başvurdu. Molanın ardından başa baş mücadeleye sahne olan seti Ataman Güneyligil’in öğrencileri 25-20 önde tamamladı ve setlerde durum 2- 0’a geldi. Üçüncü ve son sette de oyun üstünlüğünü sürdüren takımımız 15-9 öne geçtiğinde Alba Blaj son mola hakkını kullandı. Sarı kırmızılı takımımız üst üste bulduğu sayılarla farkı açtı ve seti 25-17 üstün tamamlayarak maçtan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Alba Blaj karşısında 21 sayı üreten Meryem Boz galibiyette başrol oynarken, 10 sayı üreten Charlotte Leys takımımızda çift haneleri geçen tek isim oldu. Galatasaray HDI Sigorta rakibi karşısında maç boyunca 11 blok puanı elde etti.

Galatasaray HDI Sigorta kadın voleybol takımı, rakibine her iki maçın sonunda puan olarak üstünlük kurarsa, adını 2019 CEV Kupası’nda yarı finale yazdıracak. Eğer her iki karşılaşmanın sonunda puan eşitliği söz konusu olursa, altın set kuralı devreye girecek. İkinci maçın bitiminden hemen sonra 15 sayı üzerinden oynanacak olan altın seti kazanan ekip, yarı finaldeki yerini alacak. Galatasaray HDI Sigorta turu geçmesi durumunda ise; yarı finalde Stiinta Bacau (Romanya) – VK UP Olomouc (Çekya) eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0