İç saha serisi 30 maça çıktı!

Süper Lig'de hafta sonu evinde ağırladığı Trabzonspor karşısında sahadan 3 golle ve 3 puanla ayrılan Galatasaray iç sahadaki yenilmezlik serisini 30 maça taşıdı. Ali Sami Yen Arena'yı tabir-i caizse yıkılmaz bir kaleye çeviren Fatih Terim'in öğrencileri, bu faktörü şampiyonluk yürüyüşünde kendisine büyük bir avantaja çevirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de elde ettiği şampiyonlukta iç sahadaki kusursuz performansı başrol oynayan Galatasaray, bu sezonda da iç sahada fırtına gibi esiyor. Ligde oynadığı son 30 iç saha maçından 25 galibiyet - 5 beraberlikle ayrılan Aslan'ın dünya çapındaki tek rakibi İngiliz devi Liverpool oldu. Premier Lig'de iç sahada 34 maçtır kaybetmeyen Liverpool'un arkasında en uzun iç saha yenilmezlik serisine sahip olan Galatasaray, ligde son olarak 2016-2017 sezonunda 30.hafta karşılaşması olan Kasımpaşa mücadelesinde iç sahada mağlubiyetle ayrılmıştı. 

Ali Sami Yen Arena'da oynadığı son 30 lig maçında rakip filelere 81 gol bırakan Fatih Terim'in öğrencileri, kalesinde sadece 20 gol gördü. 

Süper Lig dahil olmak üzere Avrupa'nın majör liglerindeki en uzun süreli iç saha yenilmezlik serileri şu şekilde;
Liverpool - 34 maç
Galatasaray - 30 maç
Napoli - 17 maç
Juventus - 14 maç
Paris SG - 12 maç
Dortmund - 11 maç
Sevilla ve Leganes - 9 maç

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0