Transfer Raporu: 5 milyon Euro kar!

Uzun zamandır beklenen forvet transferini dün resmi olarak açıklanan Mbaye Diagne ve Kostas Mitroglou ile dindiren Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosunda önemli bir revizyona gitti. Kış döneminde 6 oyuncuyu renklerine katan ve 3 oyuncusuyla da yollarını ayıran kulübümüz, transfer dönemi sonunda 5 milyon Euro kar elde etti. Sezon başında UEFA ile yaptığı anlaşma kapsamında transfer dönemini artı hanesinde kapatmak zorunda olan kulübümüz böylelikle önemli bir adımı da atlatmış oldu.

GELENLER: 6 OYUNCU, 17 MİLYON EURO BONSERVİS
Ara transfer döneminin başında Portekiz Ligi ekiplerinden Chaves'in savunma oyuncusu Marcao'yu renklerine bağlayan Galatasaray, bu oyuncunun bonservisi için 4 milyon Euro öderken hemen hemen aynı günlerde resmi açıklaması yapılan 23 yaşındaki sol bek Emre Taşdemir bedelsiz olarak takıma dahil edildi. Transfer dönemi içerisinde Sparta Prag takımından Semih Kaya'yı bedelsiz olarak kiralayan takımımız, transferin son gününde ise adeta kasayı boşalttı. Kasımpaşa'da forma giyen Mbaye Diagne için 10 milyon Euro bonservis ödemesi yapan Galatasaray, bir diğer forvet transferini ise bedelsiz olarak gerçekleştirdi. Kostas Mitroglou transferi için Marsilya'ya herhangi bir ödeme yapılmazken, Standart Liege'de forma giyen Christian Luyindama için 3 milyon Euro kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu yazıldı.

Galatasaray yönetimi, teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda ara transfer döneminde kadrosunu 6 isimle güçlendirirken bu transferler için 17 milyon Euro bonservis ödemiş oldu. 3 oyuncuyu bedelsiz olarak takıma kazandıran Sarı-Kırmızılılar, uzun süredir süren forvet hasretini de 2 oyuncuyu transfer ederek sonlandırdı.

GİDENLER: 5 OYUNCU, 22 MİLYON EURO BONSERVİS
Ara transfer döneminde kadrosunu 6 isimle güçlendiren Galatasaray'da elbette ayrılıklar da yaşandı. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transfer döneminin başında kadro dışı kalan Serdar Aziz ve Eren Derdiyok uzun süre gündemde yer alırken, takımdan ilk ayrılan isim Garry Rodrigues oldu. 9 milyon Euro bonservis bedeliyle Suudi Arabistan takımı Al-Ittihad'ın yolunu tutan Rodrigues'i, uzun süre gündemi meşgul eden Ozan Kabak takip etti. Sözleşmesinde 7.5 milyon Euro serbest kalma maddesi bulunmasına rağmen teknik direktör Fatih Terim'in yaptığı görüşme doğrultusunda sezon sonuna kadar takımda kalacağı açıklanan 18 yaşındaki genç oyuncu, bir kaç gün sonra 11 milyon Euro bonservis bedeliyle Bundesliga ekibi VfB Stuttgart'a transfer oldu. Galatasaray'da uzun süre gündemden düşmeyen isimlerden birisi olan ve teknik direktör Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakılan Serdar Aziz, transfer döneminin sona ermesine 1 gün kala 2.3 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Galatasaray'da ara transfer döneminde sözleşmesi feshedilen Tarık Çamdal'ın yanı sıra, sezon başında sözleşmesindeki opsiyon kullanılarak 500bin TL karşılığında kadroya dahil edilen Birhan Vatansever devre arasında İnegölspor'dan geri döndü ve transfer döneminin son gününde 2.Lig - Beyaz Grup takımlarından Sancaktepe'ye kiralandı. Toplamda 5 oyuncusuyla yollarını ayıran Galatasaray, ara transfer döneminde 22.3 milyon Euro bonservis geliri elde ederek önemli bir sekansı geride bıraktı. Sezon başında UEFA ile yaptığı anlaşma doğrultusunda transfer gelirlerinde artıya geçmesi gereken Galatasaray, gelen / giden dengesi göz önüne alındığında 5 milyon Euro'luk bir gelire sahip oldu. Bu rakamın, önümüzdeki günlerde Asya pazarından talipleri olan Maicon'un da ayrılmasıyla birlikte çift hanelere yükselmesi ve sezon içerisinde Christian Luyindama'nın satın alma opsiyonu kullanılması olası senaryoların başında geliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0