UEFA'dan gelecek gelir belli oldu!

Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamladıktan sonra yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden ancak son 32 turunda Benfica'ya elenen Galatasaray'ın sezon sonunda UEFA'dan alacağı gelir belli oldu. UEFA tarafından yıl içindeki performansa göre ödenen rakamlara göre Sarı-Kırmızılı takım bugüne kadarki performansı dahil edildiğinde yaklaşık 40 milyon Euro'yu kasasına koyacak!

Süper Lig'i geçen sezon şampiyon olarak tamamladıktan sonra Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı kazanan ve gruplarda mücadele eden Galatasaray, oynadığı 6 karşılaşmada 1 galibiyet - 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle grubunu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmişti. UEFA organizasyonlarının iki numarası olan kupada son 32 turunda yer alan Galatasaray, bu turda da Portekiz ekibi Benfica'ya iki maç sonunda 2-1'lik skorla elenerek Avrupa'ya veda etti.

Galatasaray ilk olarak "ayak bastı parası" olarak Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılım ücreti olarak 15 milyon 250bin Euro'yu kasasına koyarken, grup maçlarındaki performansı sonrasında da 4 milyon 50bin Euro kazandı. Şampiyonlar Ligi'nin yayın havuzundan 8.5 milyon Euro kazanan Galatasaray, ayrıca bu sene yürürlüğe konulan "katılım payı" oranından da 10 milyon Euro'yu hanesine yazdırdı. Avrupa Ligi'nde son 32 turunda yer alan Galatasaray, buradan da 500bin Euro'yu kasasına koyarken, yayın havuzundan 300bin Euro ve Benfica karşısında iki maç sonunda bir beraberlik elde etmesi nedeniyle de 190bin Euro kazandı. Bu sezon Avrupa Kupaları'nda toplamda 8 maç oynayan Sarı-Kırmızılı takım turnuvaya veda ederken, maç biletleri - sponsorluk ve maç günü ticari satışlar haricinde yaklaşık 40 milyon Euro'luk gelirin de sahibi oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0