Mustafa Cengiz: 1 milyar TL gelir elde edeceğiz.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün olağan mali genel kurulunda açıklamalarda bulundu. Ndiaye'yi bedavaya alacaklarını belirten Cengiz, gulyabaniler yüzünden 750 bin euroya aldıklarını açıkladı. Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

GURBANİYLER ARAYA GİRDİ
Geçen sene göreve geldikten sonra Ndiaye'yi imaj hakkı vermeden 13.5 milyon Euro'ya sattık. Daha sonra 750 bin Euro'ya kiraladık. Aslında bedelsiz kiralayacaktık ama gulyabaniler araya girince bunu yapamadık.

GELİRLERİMİZDE %90 ARTIŞ, GİDERLERİMİZDE %30 AZALIŞ VAR
Gelirlerimizde %90 oranında artış sağladık. Giderlerimizi de %30 oranında azalttık. Mali disiplini sağladık. Geldiğimizden bu yana maaş ödemesi geciktirmedik. İnşallah bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Dağ gibi sorunlar duruyor.  Üç ana dalda mücadele ettik. Birincisi UEFA. Çok yoğun mücadele verdik. Bir komisyon kurduk. Bu komisyon sadece Galatasaraylı üyelerden oluşuyordu. Bütün harcama ve giderleri herkes cebinden harcadı. Bugün tüm yönetim üyelerimizin yaptığı gibi. 

AVRUPA'DAN BİR HUKUK ŞİRKETİYLE YÜRÜTTÜK
Dün fiziki olarak CAS da geldi. CAS'ı pek anlatamadık. Disiplin Komitesi'yle 13 Haziran'da katılım belgesi aldıktan sonra UEFA için de bir üst organ olan Türkçesi tam yok, Adjudicatory Chamber.  Hakemler ya da Yargı Kurulu itiraz etti. Disiplin Komitesi'nin de üstünde. İsteseydi bu kurum bize cezayı hem yıl hem de mali olarak verebilirdi. Bize 10 Ekim itibariyle geldi. Yaklaşık 4 ay bu komite ile görüştük. Sıkı mücadele verdik. Sonunda komite ekim itibariyle bizi men etmedi fakat mene yol açacak şekilde yeniden görüşülmesini istedi. Biz, buna CAS nezdinde itiraz ettik. Birçok arkadaşımız, çok değerli Galatasaraylılar 'CAS'a gitmeseydiniz' dedi. Bu Galatasaray'a zarar gelmesinden korkarak söylediler. Bu süreci Avrupa'dan bir hukuk şirketiyle yürüttük.

VERİLEN MÜCADELELER KOLAY DEĞİL
Uzun bir süreç sonunda bu mücadelenin dün de resmi belgeleri CAS'tan ulaştı. Verilen mücadeleler kolay değil. Günlerce mücadele ediyorsunuz. Yapacağınız yanlış, yüzyıllık camianın bütün emeklerini heba ve yazık etmek olurdu. Bu sancağı onurla taşıdığımıza inanıyoruz. CAS'a hem usulden hem de esastan itiraz ettik. Esastan olan tüm bilgileri CAS'a gönderdik. 4 kere savunma yaptık. Hukukçu kardeşlerimiz nasıl bir mücadele ve stres olduğunu iyi bilirler. CAS, esası da usulü de inceledi. Usul önce geldiği için usul yönünden bozdu.

BAZI İSİMLERİ SATMA BAŞARISINI GÖSTERDİK
Sportif olarak şampiyon olduk. Bunu da taçlandırdık. Verdiğimiz raporda hem iyi hem kötü planlarımız vardı. Şampiyon olduk ve en yüksek gelir düzeyine ulaştık. 14 ay içinde yaklaşık 2 milyar 205 tl'lik tahsilat yaptık, 2 milyar 203 milyar TL'lik harcama yaptık. Kredi kullanımına dikkatinizi çekmek istiyorum. 770 milyon TL'lik krediye rağmen, ana para ve kredi ödememiz 1 milyar 108 milyon TL oldu. Bonservis bedeli de ödedik. Bazı isimleri de satma başarısını gösterdik. 230 milyon TL gelir elde ettik.

1 MİLYAR TL GELİR ELDE EDECEĞİZ
Şampiyonlar Ligi'nden 202 milyon TL, gişeden 171 milyon TL, yayın hakkında 177 milyon TL gelir elde ettik. Mayıs 2019'a geldiğimizde 1 milyar TL gelir elde edeceğiz. Gidişimiz o. Gelir düzeyinde müthiş bir artma var. Bunun da en büyük nedeni sizlersiniz. Sizler aynı zamanda taraftarsınız. Store satışları 2 katına çıktı. Uzun bir aradan sonra 70 milyonluk store ciromuz 112 milyona çıktı.Bazı sorunlar da yaşıyoruz. 1 kişiye 15 mağaza verilmiş Konkordato ilan etti. Üzerinde 5.2 milyon TL risk var. Mağazaları üzerimize aldık. Maalesef 3.5 milyon TL eksi geldi. Store'dan geçen sene 70 milyon gelir elde ettik, ancak yük üzerimizde.

Geçen hafta başka bir konkordato çıktı. 4.2 milyon Tl eksi. Teminat 200 bin TL. Şimdi onları anlatacağım. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum malum. Kimseyi suçlamıyorum. Bir tek kuruş için bile kendi cebimden titizlikle sizin adınıza denetleyeceğimizi bilin.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0