ÖZEL | Yasin Çakmak: İbra etmeme durumu organize..

Cumartesi günü gerçekleştirilen Galatasaray Genel Kurulu'nda mevcut başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin yanı sıra tüm kurullarının da ibra edilmemesi Galatasaray'da önemli bir sürecin başlamasına sebep olurken, kulüp üyesi M. Yasin Çakmak ile hem genel kurulu hem de sonrasında oluşabilecek süreci konuştuk..

1) Mustafa Cengiz ve yönetiminin ibra edilmemesi hakkında ne düşünüyorsun? Mali yönden ibra edilmesine karşın idari yönden ibra edilmeme sebebi neydi? 
Mustafa Cengiz’in idari ibrasızlığı özellikle şampiyonluk yarışında olduğumuz şu günlerde hiç sık olmadı. Ben bütün oylamaların sonucunun rahat şekilde ibra yönünde olmasını bekliyordum ve ilk defa bu konuda yanıldım, 139 GSL mezunu üye adayının reddinin bu kadar ileri götürüleceğini tahmin edemedim. Mâli ibrasızlığın kulüp adına çok ciddi sonuçları olabileceği için buna cesaret edilemedi ama sadece idari ibrasızlıkla da yetinilmedi, üstüne olası bir yargı müdahalesine karşı kalınması durumu düşünülerek denetleme kurulu da ibra edilmedi ki görevini yapmış bir kurulun şaşırtıcı şekilde ibrasızlığı bu durumun organize olduğunun net göstergesi. İşin sonucunda Sicil Kurulu’nun üyelik sürecini çok kötü yönetmesi ve Sicil Kurulu Başkanı'nın cevap niteliği taşıyan konuşmasındaki tavrı konuyu bu noktaya getirdi.

2) Galatasaray’ı bundan sonra bekleyen süreç nedir? Çok kısa bir sürede (yaklaşık 1.5 sene) 3.kez seçime gidecek olmak bir kulüp için anormal bir durum.. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?
Ben Mustafa Cengiz’in bugün yapacağı açıklamaları merakla bekliyorum. İdari ibrasızlığa karşı yargı yolu tercih edilebilir ama denetleme kurulunun ibra edilmemesinin sonucu seçim olacaktır. Normalde aklanmayan yöneticiler bir dönem seçime giremez ama idari ibrasızlığa karşı yürütmeyi durdurma kararı aldırıp yönetimin seçime girmesinin sağlanması muhtemel. Denetim Kurulu her şekilde değiştirilmek durumunda. Tabii ki bu kadar sık seçime gitmek kurumsal devamlılık açısından zararlı. Tüzüğü en kısa zamanda değiştirmek ve yönetimlerin, Galatasaray'ın temel ilkelerine karşı gelmedikleri sürece, en azından iki sene boyunca çalışabilmelerine müsade edecek ortamı hazırlayabilmek gerekli.

3) Genel Kurulda dün uzun bir süre Galatasaray Lisesi’nin 150.dönem mezunlarının üyeliği konuşuldu ve bir nevi yönetimin ibra edilmeme sebepleri arasında gösterilen ana maddelerden birisi olarak lanse ediliyor. Bu durum gelecek adına “Lisenin istediği olur, yoksa gidersiniz” gibi bir tehdit oluşturmayacak mı? 
Bu ibrasızlığın net olarak nedeni 150. dönem mezunlarının başvurularının reddi ve kulübün işleyişini yakından tanımayanların üzerinde lise hakimiyeti imajı oluşturabilir ama ibrasızlığın sadece üç yüz küsur oy ile gerçekleştiğini unutmamak lazım. GSK üyeleri eğer kulüplerine sahip çıkar ve katılım gösterirlerse bu tür protest haraketler binlerce kişinin arasında erir gider. Ama hem genel kurullara katılmayıp hem de sonuçtan şikayet etmek mantıklı bir hareket opsiyonu değil. Bu arada bu tarz peşin hükümlere varmadan önce ibrasızlığın en büyük sebeplerinden biri olan Sicil Kurulu Başkanının da liseli olduğunu, hem yönetimde hem de kurullarda bir çok liseli arkadaşımız olduğunu unutmamak gerekiyor.

4) Tüzük gereği çok kısa bir süre içerisinde seçime gitmemiz gerekecek.. Geçen seneki Dursun Özbek’in baskın seçimine benzer bir süreç.. Bu kadar kısa bir sürede başkanlık için adaylığını açıklamasını beklediğiniz isim yada gruplar kimler? İnsanlar bu kadar kısa sürede hazırlanıp, ekiplerini sağlıklı bir şekilde oluşturacağını düşünüyor musun?
Aday isimleri üzerinde spekülasyon yapmak istemiyorum ama benim takip ettiğim kadarıyla en az üç aday ekipleriyle beraber uzun zamandır hazırlanıyor, o nedenle vaktimiz yok bahanesi bu seçim için geçerli değil. Fakat bence, eğer seçime gidilecekse, yapılması gereken güçlü bir aday arkasında liyakat sahibi bir ekibin buluşması ve Galatasaray’ın yeni tüzüğünü en kısa zamanda genel kuruldan geçirebilecek bir iradenin oluşması. Artık stabil bir döneme ihtiyacımız var ve yapısal reformları erteleyecek bir günümüz daha yok.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0