Scoutların gözdesi Henry Onyekuru..

Avrupa kulüplerinin ilgisi ve Antalyaspor maçında tribünlerde scoutların bulunması Galatasaray'ın genç yıldızı Henry Onyekuru'ya performans artışı sağladı. Performansıyla scoutları etkilediği belirtilen genç futbolcu büyük kulüplerin radarına girdi.

İngiliz basınında yer alan habere göre; Antalyaspor karşısında attığı 2 golün yanı sıra performansıyla da yıldızlaşan Onyekuru'nun performansındaki artışın sebebi belli oldu. Sezon başında Everton'dan kiralanan Nijeryalı oyuncu için başta Fransız devi Paris Saint Germain olmak üzere İngiliz, İtalyan ve İspanyol kulüpleri takibini sürdürürken, Antalya maçında da 21 yaşındaki Nijeryalıyı izlemeye gelen bir çok scout bulunuyordu.

İngiliz medyasındaki haberlerde ayrıca, 6 kulübün yetkililerinin geçtiğimiz Pazartesi günü Henry Onyekuru için Galatasaray - Antalyaspor maçına geldiğini ve rapor hazırladığını iddia etti. Everton'un Nijeryalı futbolcuyu gelecek sezon başında en az 20 milyon euroya satabileceğini iddia edilirken, PSG, Monaco, Marsilya, Borussia Dortmund, Napoli, Sevilla'nın genç yıldız adayı için ciddi şekilde ilgilendiği belirtiliyor. Galatasaray'ın da gelecek sezon için kadroda tutmak istediği 21 yaşındaki Nijeryalı futbolcu için Everton'ın teknik direktör Marco Silva'nın raporunu bekleyeceği kaydedildi.

Galatasaraylı oyuncu bu sezon son olarak 2. yarının ilk haftasında 6-0'lık Ankaragücü maçında 3 gol birden atmış, daha sonra suskunluğa girmişti. Sadece Kasımpaşa karşılaşmasında bir asisti olan Onyekuru, Antalya ağlarını iki kez sarsarak kalitesini ortaya koydu. Onyekuru bu sezon ligde toplamda 11 gole ulaşarak Galatasaray'da çift hanelere çıkan ilk isim oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0