Efe Güven: Çok karakterli bir takım ortaya çıktı

Galatasaray, 17 Nisan Çarşamba günü oynanacak olan Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final eşleşmesi için 16 Nisan'da Hatay'a gidecek. Sarayın Sultanları'nda başantrenörümüz Efe Güven, Hatay Büyükşehir Belediye karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu. Avantajlı bir şekilde İstanbul'a dönmek istediklerini belirten başarılı çalıştırıcı, taraftarların desteğine ihtiyaçları olduğunu da belirtti. 

Efe Güven'in açıklamaları şu şekilde:  
Normal sezonu geride bıraktık. Kamuoyunda bizimle ilgili düşük bir beklenti vardı. Fakat bunun çok yanlış bir algı olduğunu düşünüyorum. İlk antrenmandan itibaren her geçen gün hedefimizi yukarıda tuttuk ve aldığımız galibiyetlerle bu doğrultuda ilerlemeyi sürdürebildik.

HEDEFİMİZ DAHA İYİSİ YAPMAK OLACAK
Sezona EuroCup şampiyonu unvanıyla başladık. Geçtiğimiz sezonun ardından ligde ve Türkiye Kupası’nda daha iyi bir sonuç elde etmek istiyorduk. Türkiye Kupası’na katılamamıştık, bu hedefle sezonun ilk yarısını kapattık ve hedefimizi gerçekleştirdik. Ligde bu sezon 6 galibiyet daha fazla almayı başardık. Eurocup’ta sonuna kadar gitmeyi istiyorduk fakat çeyrek finalle yetindik. Önümüzdeki yıl hedefimiz burada da daha iyisini yapmak olacak.

TARAFTARLARIMIZ BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADILAR 
Sezon içerisinde Hatay, Botaş gibi ligin önemli takımlarına karşı aldığımız galibiyetlere de parantez açmak istiyorum. Bu galibiyetler özgüvenimizi yükseltti. Hem Eurocup’taki hem de ligdeki iç saha maçlarında yüzde yüzümüzden fazlasını parkeye yansıtmamızın en önemli nedenlerinden birinin de taraftar olduğunu düşünüyorum. Taraftarlarımız bizi hiç yalnız bırakmadılar, biz de bu desteğe layık olmaya çalıştık. 


ÇOK KARAKTERLİ BİR TAKIM ORTAYA ÇIKTI
Sezon boyu tüm oyuncularımız fedakarlık gösterdi. Yabancı oyuncularımız Türk oyuncularımızla beraber çok iyi bir kimya yakalayınca ortaya arkadaşlık seviyesi yüksek ve çok karakterli bir takım ortaya çıktı. Sezon başı hedeflerimizden bir tanesi de genç oyuncularımızın aldığı dakikaları arttırmaktı. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Lig’den TKBL’ye yükseldiğimizde bizimle birlikte olan Eda, İnci, Sude gibi isimlerin neler yapabileceklerini biliyorduk, daha fazla oyunda kalmaları bizim için oldukça önemliydi. Onlar da üzerlerine düşeni layıkıyla yaptılar.

AVANTAJLI BİR ŞEKİLDE DÖNMEK İSTİYORUZ
Her ne kadar sezon içerisinde kadroları değişse de ligin en önemli takımlarından birisiyle eşleştik. Hatay BŞB ligin en yüksek bütçeli takımlarından birisi. Hatay’daki Galatasaraylıların yanımızda olmalarına ihtiyacımız var. Avantajlı bir şekilde evimize dönmek istiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0