STSL | Beraberlik hakkımızı çok erken kullandık!

Süper Lig'de şampiyonluk inadını sürdüren Galatasaray, haftanın kapanış maçında Konyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Başakşehir'in puan kaybettiği haftada rakibiyle golsüz beraberlikle sahadan ayrılarak eline geçen lider olma şansını kullanamayan Terim'in öğrencileri, şampiyonluk yolunda artık 4'te 4 yapmak zorunda! 

Marcao'nun sakatlığı nedeniyle ideal onbirine yakın bir onbirle sahaya çıkan ve savunmada Ryan Donk'u tercih eden teknik direktörümüz Fatih Terim, yabancı kontenjanı nedeniyle de Martin Linnes'i tribüne gönderdi. Konya deplasmanında Fernando Muslera - Mariano, Ryan Donk, Christian Luyindama, Yuto Nagatomo - Fernando, Badou Ndiaye, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne onbiriyle maça başlayan Galatasaray rakip takımın 11 kişi topun arkasına geçerek kendi yarı alanında beklemesi sonrasında ön alanda yaratıcılık sorunu yaşadı. Konyaspor'un tamamen kapalı bir futbol oynadığı maçta ekibimiz ortalarla gol bulmaya çalışırken, Diagne'ye çalınması gereken penaltı ise skandal bir ofsayt kararı ile engellendi. VAR hakemi Cüneyt Çakır ve orta hakem Mete Kalkavan'ın hatalı kararından sonra ise Konyasporlu futbolcunun alenen kartlık pozisyonda yaptığı faule düdük çalınmamış, aksine faul yapılan futbolcumuz Donk'un faul yaptığı gerekçesiyle düdük çalındı. Maçın hakem kararları bir yana, futbolcularımız maçta sık sık uzaktan şutlar deneyerek Konyaspor kalesini yokladı fakat takımımız isabetli şutu olmadan maçı tamamladı. Mariano'nun sağ bekten yaptığı koşularla yapılan ortalarla gol bulmaya çalışan Galatasaray, rakip ceza sahası ve çevresinde oldukça etkisiz bir görüntü çizerek aradığı golü bulamadı. Dakika 75'i gösterirken Belhanda'nın yerine Emre Akbaba, Onyekuru'nun yerine Mitroglou dahil olarak klasik 4-4-2 düzeninde çift forvete geçildi. Hemen ardından dört dakika sonra Ndiaye'nin yerine Selçuk oyuna dahil olmasıyla üç değişiklik hakkımızı kullanmış olduk. Maçın bitimine 10 dakika kala bütün oyuncularımızla Konyaspor hattında pozisyon bulmaya çalışırken Terim'in öğrencileri maalesef kilidi açamadı ve karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla birlikte Galatasaray 60 puanla 2. sırada yerini korurken, lider Başakşehir ile puan farkı ikiye indi. En yakın takipçisi Beşiktaş ise 3. sırada 59 puanla haftayı tamamladı.

Konya deplasmanında golsüz eşitlikle sahadan ayrılan Galatasaray'da sarı kart sınırında bulunan dört oyuncunun (Martin Linnes, Emre Taşdemir, Emre Akbaba ve Younes Belhanda) gelecek hafta oynanacak olan derbi öncesinde kart görmemesi maça dair sevindirici tek bilgi oldu. Galatasaray ligin 31.haftasında Beşiktaş ile Ali Sami Yen Arena'da karşılaşacak ve Terim'in öğrencileri şampiyon olabilmek için artık tüm maçlarını kazanmak zorunda! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0