STSL | Deniz yarıldı!

Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında Galatasaray evinde Kayserispor'u ağırladı. Maçta öne geçen taraf Kayserispor oldu. 1 dakika sonra Diagne ile Galatasaray cevap verdi. 38. dakikada Diagne ile bu kez öne geçti. İlk yarının sonlarına doğru Nagatomo'nun kafa golüyle farkı ikiye çıkardı ve 90 dakika bu şekilde sonuçlandı.

Fatih Terim yokluklar sebebiyle Emre Akbaba ve Donk görev aldı. Nagatomo uzun süre sonra ilk 11'de yer aldı. Galatasaray 4-2-3-1 düzeninde sahaya çıkarken Belhanda sol kanatta oyuna başladı. Merkezde Emre Akbaba yer alırken Feghouli sağ kanatta şans buldu. Galatasaray, maça iyi başlamadı. Hücumda Feghouli ve Belhanda silik olunca Galatasaray üretken değildi. Kayserispor ise kontra ataklarla Galatasaray'ı sıkıştırmaya çalışıyordu. Kayseri atakları bir bir harcarken Galatasaray savunması çok büyük bir hata yaptı ve Kayserispor öne geçti. Kayserispor daha gole sevinememişken Diagne cevap verdi. Kaleciden dönen topta doğru yerdeydi. Diagne'nin attığı goller için çoğu zaman şanslıydı veya çok kolay goldü deniyor. Muhtemelen doğru ama şunu unutmamak gerekir ki şans ona hazırlıklı olana gelir. Diagne'de de bu var. Her zaman doğru yerde. Topu kendine çekiyor. Ceza sahasında o fiziğine rağmen çoğu zaman bomboş kalıyor. Acayip hareketli ceza sahasında. Her maç biraz daha iyiye gidiyor. Attıkça da açılıyor. Gollerden sonra Kayserispor cesaretlendi. Galatasaray'a önde baskı yapmaya başladı ve Galatasaray'ı sindirmeye başladılar. Anadolu takımları büyük takımların deplasmanlarına geldiğinde cesaretlenince daha iyi oynamaya başlıyorlar. Dün de böyle oldu. Kayserispor golü bulduktan sonra Galatasaray'ı ezmeye başlamıştı ki Tiago Lopes, Galatasaray'ın imdadına yetişti. Marcao'nun şutunda voleybol vari bir hareket yapıp penaltıyı yaptırdı hem de takımını eksik bıraktı. Bu dakikadan sonra Kayserispor oyunda ne yapacağını daha anlayamamışken Nagatomo'nun kafa golü geldi. 10 kişi kalınca sağ bekin kim olacağına bir türlü karar veremediler ve Nagatomo bomboş şekilde golü buldu. Bu dakikadan sonra Galatasaray için maç bitti. İkinci koca 45 dakikayı halı saha havasında geçirdiler. Fatih Terim takımlarında ciddiyetsizlik olmaz ama bu sezonki Fatih Terim de gerçek Fatih Terim mi orası da şüpheli zaten.

Başakşehir'in puan kaybı sonrası Galatasaray tüm maçları kazanması halinde şampiyon oluyor. 8 maçta 1 galibiyetinin olduğu bir sezonu geçiren Galatasaray ne yaptı etti yine ipleri kendi eline aldı. Belki de en kötü sezonlarından birini geçiren Fatih Terim ise 9.sezonunda 8.şampiyonluğunu alacak. İnanılmaz bir başarı. Rakipleri belki de bu istatistik yüzünden döküldüğü bu sezonda dahi Fatih Terim'i yeniden potaya soktu. Rakibiniz böyle bir adam olduğunu düşünsenize 9 kez bu yarışa girmiş 8'inde başarmış. Pek çok kez de kendisiyle kıyasa sokulan isimleri alt etmiş. Gerçekten çok büyük saygıyı hak eden bir iş. Son olarak Galatasaray 5/5 yapması için epey zor bir fisktürü var. Ancak bunu 2007/2008 sezonunda hocasız, 2014/2015 ve 2017/2018 sezonlarında yönetim ve teknik ekip değiştirerek kazanmış bir kültür var. Galatasaray 22.şampiyonluğuna hiç olmadığı kadar yakın. Bundan sonra Galatasaraylı futbolculara ve teknik ekibe düşen tek bir iş var. Sonunda deniz yarıldı, onlara sadece içinden yürümek kaldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0