STSL | Galatasaray tükettiği umudu yeniden topladı..

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray sahasında Yeni Malatyaspor'u Mbaye Diagne'nin golleriyle 3-0 yendi ve puanını 55'e yükselterek lider Başakşehir'i takibini sürdürdü. 

Galatasaray 3 gün içinde ikinci kez Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. 3 gün önce Malatyaspor karşısında pozisyona dahi giremeyen, bolca kontra imkanı veren, rakip yarı sahaya yerleşmekte dahi zorlanan Galatasaray 3 gün sonra ne oldu da Malatyaspor'a karşı hiç pozisyon vermeden birçok pozisyona girerek 3-0 gibi net bir skorla kazanmayı başardı?

Öncelikle Fatih Terim sonunda zorunluluktan da olsa 4-2-3-1'e kesin geçişi Galatasaray'ın çarklarının yeniden işlemesine başladı. 4-1-4-1 düzenine Fatih Terim oldukça fazla inanıyor ama Galatasaray oyuncu yapısı itibariyle bu düzeni oynamayı beceremiyor. Belhanda'nın sol iç olarak başlaması da başka bir etkendi tabii. Belhanda 4-2-3-1'in merkezdeki ikilisinden biri olunca Emre Akbaba ceza sahasına girmek konusunda daha fazla rahattı ve buraları daha çok zorladı. Belhanda'nın savunma olarak rahat bir maç çıkarmasıyla birlikte Fernando'nun da arkasını iyi toplaması pek bir sorun oluşturmadı. Bir adım geride top alan Belhanda'nın oyun görüşü gerçekten çok büyük fark yaratıyor. Sol iç olarak başlayan Belhanda sol kenarın haftalardır işlemesine sebep oldu. İki kenarda da Galatasaray hücum edebiliyordu. Bu sayede Galatasaray'ın önlem alınabilirliği azaldı. Başka bir sebep ise Martin Linnes'in muhteşem performansı oldu. Sol bek olarak bu sezon izlediğimiz en iyi performanslardan biriydi, kesinlikle. Fatih Terim'in başka bir takıntısı olan ters ayaklı bir bek oynatmama olayını Linnes ile dün yıktı. Hücumda ve savunmada kusursuz bir performans gösterdi ki bu sezon takımın 1 numaralı sol beki Nagatomo'nun bu tarz iyi bir performansı var mı hatırlamıyorum. Dün Galatasaray, Malatyaspor'u çok rahat şekilde yendi yukarıda saydığım sebepler önemliydi ama asıl en önemli etken Galatasaray'ın topu geri kazanma süresiydi. Galatasaray, topu kaybeder kaybetmez çok iyi pozisyon aldı. Bunu tetikleyen ise merkezde Fernando'nun tek değil Belhanda ile birlikte 2 kişi kalmasıyla sağlandı. Galatasaray dün topu kaybettikten sonra kazanma süresi 8.25 saniye idi. Galatasaray için sezonun kilidi topu kazanma süresinde geçiyor. Galatasaray'ın bu sezon iyi oynadığı maçları düşünün hemen hemen hepsinde topu çok kısa sürede geri kazanıyordur. İçerideki Porto, Trabzonspor maçları hepsini düşünün Galatasaray topu kaybettikten sonra hemen reaksiyon verdiği maçlardı bunlar.

BEKLERİN POZİSYON ALIŞLARI
Galatasaray'ı dün izlerken kenar oyuncularının oyunu çok güzel genişlettiğini gördük. Merkeze kaymayı seven Feghouli bile oldukça fazla çizgide kaldı ve Galatasaray ceza sahası ve çevresinde bolca boş alan bulabildi. Half space olarak adlandırılan bölgelere beklerini ve Emre Akbaba'yı bolca sokmaya çalıştı. İlk golü hatırlayın. Onyekuru çizgiye kadar açılmış ve oyunu genişletmişti. Boşalttığı alana veya half space koşu yapan Linnes penaltıyı aldırmıştı. Galatasaray'da Mariano'yu da benzer şekilde böyle içeride pozisyon alırken gördük. Tabii Mariano, Linnes kadar tempolu olamaması buralara çok fazla dalamamasına sebep oldu. Eğer Fatih Terim'in kafasında beklerini böyle konumlandırmaya devam etmek varsa Nagatomo ve Mariano daha tempolu bekler bulmalı.

Galatasaray 3 gün arayla geceyle gündüz kadar farklı bir oyun oynadı. Sezonun en iyi performanslarından biriydi ancak yine deplasman performansı Galatasaray taraftarının kafasında soru işareti olarak duruyor. Çünkü Galatasaray günlük coşkuya bağlı olarak takım performansı dalgalanan bir takım. Yeni Malatyaspor'un geriden çıkma konusunda hiçbir planının olmaması da başka bir sorun çünkü iyi bir takım Galatasaray'ın presini rahatlıkla kırabiliyor. Her şeye rağmen Galatasaray sezon adına 3 gün arayla tükettiği umudu yeniden topladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0