STSL | Şampiyonluk inadı..

Süper Lig'de tüm engellemelere rağmen şampiyonluk iddiasını sürdüren Galatasaray, ligin 29.hafta karşılaşmasında Kayserispor'u evinde ağırlayacak. Zirveyle arasındaki puan farkını geçtiğimiz hafta 5'e indiren Fatih Terim'in öğrencileri, 20 Nisan Cumartesi günü Ali Sami Yen Arena'da oynayacağı maçı kazanarak rakibini baskı altına almayı hedefliyor. Henry Onyekuru ve Christian Luyindama'nın cezası nedeniyle forma giyemeyeceği karşılaşma öncesi dikkat çeken istatistikler, bilgiler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: İKİNCİ YARIDA NAMAĞLUP
Süper Lig'de geride kalan son 14 maçta yenilmeyen ve aktif olarak ligdeki en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Galatasaray, ligde son olarak 2 Aralık 2018 tarihinde deplasmanda oynadığı Beşiktaş derbisinde sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Fatih Terim'in öğrencileri, ligin ikinci yarısında oynadığı 11 karşılaşmada rakiplerine 8 galibiyet - 3 beraberlik gibi dikkat çekici bir üstünlük kurarken rakip filelere bıraktığı 32 gole karşılık kalesinde sadece 7 gol gördü.

YIKILMAYAN KALE: ALİ SAMİ YEN ARENA
Süper Lig'de geride kalan 33 iç sahada maçında yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, iç sahada rakiplerine adeta cehennemi yaşatıyor. Bu karşılaşmalarda sahadan 28 galibiyet - 5 beraberlikle ayrılan Galatasaray,  iç sahadaki son mağlubiyetini 2016/17 sezonunun 30.haftasında 6 Mayıs 2017 tarihinde evinde oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında almıştı. Igor Tudor yönetimindeki takımımız sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılmasının ardından geride kalan yaklaşık 2 yıllık sürede ligde iç sahada kaybetmedi. İç sahada an itibariyle kulüp tarihinin en uzun ikinci serisine imza atan Terim'in öğrencileri, evinde oynadığı son 26 lig maçında rakip fileleri havalandırarak bir başka önemli seriyi de beraberinde getiriyor. 

Galatasaray bu sezon iç sahada oynadığı 14 maçta 40 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü. İç sahada rakipleri karşısında 2.8 gol ortalamasıyla oynayan Galatasaray'ın kendi evinde oynadığı maçlardaki en golcü ismi ise 9 gol atan Henry Onyekuru oldu. Süper Lig'de bu sezon oynadığı 26 maçta 12 gol - 3 asist istatistiklerini yakalayan Nijeryalı hücum oyuncusu iç sahadaki 5 karşılaşmada (Göztepe 1, Alanyaspor 1, Sivasspor 2, Ankaragücü 3, Antalyaspor 2) toplamda 9 kez gol sevinci yaşadı. 

REKORA ÜÇ KALA: MBAYE DIAGNE
Galatasaray'ın ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan transfer ettiği Senegalli forvet oyuncusu Mbaye Diagne bu sezon ligde 26 kez gol sevinci yaşarken, geçtiğimiz sezon Bafetimbi Gomis'e ait olan 29 gollük rekora 3 gol uzakta yer alıyor. Süper Lig'in ilk yarısında Kasımpaşa formasıyla 20 gol atan Diagne, devre arasında katıldığı Galatasaray'da da geride kalan dönemde 6 kez gol sevinci yaşarken bunların 5'i iç sahada oynanılan maçlardaydı. Galatasaray formasıyla ligde oynadığı son 4 maçın 3'ünde gol atmayı başaran Senegalli forvet oyuncusu bir önceki iç saha maçında Yeni Malatyaspor karşısında attığı 3 golle bu sezon ilk kez hat-trick sevinci yaşadı.

Mbaye Diagne ligde kalan 6 haftada en az 3 gol atması halinde, geçtiğimiz sezon Bafetimbi Gomis'in sahip olduğu "Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu" ünvanına sahip olacak.

FERNANDO MUSLERA: 10 MAÇTA GOLE KAPADI
Galatasaray bu sezon ligde oynadığı 28 karşılaşma sonunda kalesinde 28 gol görürken, maç başına 1 gol yeme ortalaması tutturan Uruguaylı file bekçimiz Fernando Muslera sezonun son bölümünde takımımızın en önemli isimleri arasında geliyor. Şampiyonluk modunu açan "Bay Haksız Rekabet" bu sezon ligde oynadığı 10 maçta kalesini gole kapatmayı başararak dikkat çekti. Ligin ikinci yarısında iç sahada oynanılan 5 maçın 4'ünde kalesini gole kapatan ve sadece 1 gol yiyen Muslera, bu alanda ligdeki en iyi performanslardan birisini sergiliyor. Galatasaray formasıyla 8.sezonunu geride bırakan Uruguaylı kaleci, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 28 maç sonunda kalesinde 15 gol gören Medipol Başakşehir'in kalecisi Mert Günok'un ardından ligin en az gol yiyen ikinci kalecisi konumunda.

%58: TOPUN SAHİBİ GALATASARAY
Süper Lig'de geride kalan 28 maçta Galatasaray'ın takım halinde topla oynama oranı %58 olurken, takımımız bu karşılaşmalarda maç başına 484 pas yaptı. Rakip sahada %75 pas isabetine ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri toplamda %83 isabetli pas istatistiğine ulaştı. 28 haftalık sekansta toplamda 13.553 pas denemesi yapan ve bunların 11.162'sinde isabet bulan Galatasaray, akan oyunda ise 398 orta denemesinde bulunurken bu ortaların sadece 81 tanesinde isabet bulabildi. Galatasaray bu sezon ligde oynadığı 28 karşılaşmada attığı 59 golün sadece 9 tanesini kafayla atması da dikkat çeken noktalardan bir diğeri oldu.

Süper Lig'de geride kalan bölümde rakip kaleye 308 şut atan ve bu şutların 139'unda isabet bulan Galatasaraylı oyuncular, maç başına 42 dakikada bir gol sevinci yaşarken %19 gole çevirme oranına sahip bulunuyor. 

SINIRDAKİLER: EMRE, LINNES, BELHANDA
Kayserispor karşısında Galatasaray'da kırmızı kart cezası nedeniyle Christian Luyindama ve sarı kart cezalısı Henry Onyekuru forma giyemezken takımımızda 3 isim kart sınırında bulunuyor. Bu sezon ligde oynanılan maçlarda 7 sarı kart gören Younes Belhanda'nın yanı sıra 3 sarı kart gören Martin Linnes ve Emre Taşdemir kart sınırında bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0