Terim'in yeni gözdesi İrfan Can Eğribayat..

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, sezon başında gelecek vaadeden yerli bir kaleciyi kadro katma planları yaparken hem FFP bütçesi hem de İsmail Çipe'nin başarılı performansı sonrasında bu düşüncesini rafa kaldırmıştı. Ancak deneyimli teknik adam, yeni sezon için bu talebinden vazgeçmiş değil.. Ümit milli takımda da forma giyen Adanaspor'un 20 yaşındaki kalecisi İrfan Can Eğribayat listenin ilk sırasında bulunuyor!

Spor Toto 1.Lig ekiplerinden Adanaspor'da forma giyen ve gösterdiği başarılı performansla Ümit milli takıma kadar yükselen İrfan Can katıldığı canlı yayında Galatasaray'a transferi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan genç kaleci "İlk hedefim oynayabileceğim bir kulübe transfer olmak. Çünkü Adanaspor’da misyonumu tamamladığımı düşünüyorum. Galatasaray haberlerini ben de basından takip ettim. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi kim gitmek istemez ki? Başkanımızın ara transfer döneminde Galatasaray’la görüştüğünü biliyorum. Kulüpten yetkililer bu durumu benimle paylaştı. Devre arasında yurt dışından Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Belçika ekipleri de takip etmişti. Türkiye’nin şu anda en iyi kalecisi Muslera. Yerli kaleci anlamında da en iyi isim Mert Günok, bence 15-20 yıl boyunca milli takım kaleci sıkıntısı yaşamayacaktır. En beğendiğim kaleci Barcelonalı Stegen, kendisini Barcelona’ya transfer olduğundan beri takip ediyorum. Dünya futbolunda kalecilerin artık kurtarışları kadar ayaklarını kullanması da önemli bir avantaj. Avrupa’da kalecinin geriden oyun kurmasına çok önem veriliyor." ifadelerini kullandı.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KİMDİR?
30 Haziran 1998 Adana doğumlu olan İrfan Can, futbol hayatına Adanaspor altyapısında başladı. 2007 - 2014 yılları arasında çeşitli kademelerde görev yapan genç kaleci, kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini de 2014 yılında imzaladı. Adanaspor'un altyapısından yetişen ve gösterdiği performansla da milli takımın çeşitli kategorilerinde görev yapan İrfan Can Eğribayat, 2014-15 sezonundan itibaren A takımda yer aldı. 2021 yılına kadar Adanaspor ile sözleşmesi bulunan genç oyuncu bu sezon 1.Lig ve Türkiye Kupası'nda toplamda 15 maçta görev yaptı. Bu maçlarda 16 gol yiyen İrfan Can, görev yaptığı 6 maçta da kalesini gole kapatmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0