Henry Onyekuru menajerini çağırdı: Kalmak istiyorum!

Galatasaray'ın sezon başında Everton'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Henry Onyekuru gösterdiği performansla şampiyonlukta büyük rol oynadı. 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncu ligde forma giydiği 30 maçta 14 gol - 5 asistlik performansıyla takımını şampiyonluğa taşırken, sezon boyunca kendisini takip eden Avrupalı takımların dikkatini üzerine çekti.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan faktörlerin başında gelen Henry Onyekuru geçtiğimiz günlerde menajeriyle görüştü. Galatasaray'da gösterdiği müthiş performansın ardından dikkatleri üzerine çeken ve yeni sezon için Bayern Münih’in listesinde olduğu iddia edilen Henry Onyekuru’nun adı pek çok Avrupa kulübüyle anılıyor. Dış basında her gün 21 yaşındaki yıldızla ilgili bir haber ortaya atılıyor ancak Nijeryalı kanat oyuncusunun planları bambaşka!

Yükselen performansı nedeniyle dikkatleri üzerine çeken ancak çalışma izni olmadığı için Premier Lig'de forma giymesinin mümkün olmaması üzerine Everton kulübü oyuncuyu satma kararı aldı. İngiltere'de yürürlükte bulunan "çalışma izni" nedeniyle sıkıntı yaşayan Onyekuru, geçtiğimiz günlerde menajeriyle biraraya gelerek gelecek sezon için yol haritasını çizdi. Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden olmadığı takdirde kendisine teklif getirilmesini istemeyen Nijeryalı futbolcunun, “Kariyerime Galatasaray’da devam etmek istiyorum. Burada çok mutluyum. Yine Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağım. Everton’ı buna ikna et.” dediği öğrenildi.

Henry Onyekuru’yu 8 milyon Euro’ya alan Everton, iki sezondur kiraladığı genç kanat oyuncusu için 15 milyon Euro değer biçmiş durumda. Galatasaray ise bu rakamı çok yüksek buluyor. Önümüzdeki günlerde İngiliz ekibiyle temas kuracak yönetim, rakamı indirmeye çalışacak veya yeniden kiralama teklifi sunacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0